Mercedes klargjør ny G-klasse

"Stort og tøft" er gjennomgangstemaet når terrengstjernen G-wagen skal erstattes - men kan den erstattes?

Mercedes klargjør ny G-klasse

Mercedes klargjør ny G-klasse

  1. Store bilder
Mercedes klargjør ny G-klasse


Vår spionfotograf har levert disse bildene av det som nok er Mercedes' nye, store SUV: nye G-wagen. Dette er en bil som virker mye mer "sivil" enn den nåværende Geländewagen; den ser mer ut som en slags M-klasse "pluss".

Fra Østerrike til USA

Den nåværende G-klasse er en videreutviklet variant av Geländewagen som ble lansert i 1979. I motsetning til hva mange tror, var ikke dette et svar på Range Rover, men en råbarket terrengbil som ble utviklet på grunnlag av en militær kravspesifikasjon. Designen var heller ikke ved Mercedes. Bilen ble nemlig utviklet av det østerrikske firmaet Steyr-Puch, som har hovedkvarter i Graz. Dagens G-klasse er et adskillig modernisert produkt, og er en luksuriøs (og dyr!) SUV med et bra komfortnivå, men også med terrengegenskaper. Den heftigste AMG-utgaven har hele 476 hestekrefter!

Bildene vi ser her viser en helt ny, stor SUV som i følge våre kilder i Automedia skal avløse den aldrende G-wagen som muligens vil bli vist på Frankfurt-utstillingen i september. Den skal ikke lenger bygges i Østerrike men i Mercedes' fabrikker i Alabama i USA. Nok engang er det det amerikanske markedet som lokker i første rekke; dette blir en svær SUV og det spørs om ikke Mercedes har ambisjoner om å jakte på Hummer-territorium når det kommer til kundekretsen; de kraftigere G-versjonene forventes å få en prislapp på 100.000 dollar i USA, og der er det meget dyrt.

Mercedes klargjør ny G-klasse


Super-M

Nye G-klasse er i utgangspunktet et annet konsept enn dagens modell. Det kan spekuleres i om ikke DaimlerChrysler-konsernet i fordelingen av roller - som jo må pågå kontinuerlig - overlater de mer terreng-typete SUV-modellene til Jeep, og lar Mercedes spesialisere seg i mer sivilisert typede modeller som den helt ferske M-klasse og nå den nye G. Da kan vi trekke en annen parallell; på samme måte som nye Jeep Commander er en større og røffere modell enn Cherokee vil, Mercedes G være et større alternativ til M-klassen, som den forøvrig i følge Automedia vil dele plattform med.

Den vil uansett ha mye mer personbil-preg enn dagens G-klasse, med sitt selvbærende karrosseri og mer aerodynamiske profil. Vi gleder oss til eventuelt å få bekreftet at den heftigste versjonen vil bli utstyrt med AMGs nye 6,5 liters motor med over 600 hestekrefter.

  • Store bilder av fremtidige Mercedes G-klasse finner du her.
  • Her finner du mer Mercedes-Benz-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder