Mercedes jobber med eldrevet supersportsbil

Mercedes kommende supersportsbil SLS kan også komme som elbil.

Mercedes SLS blir Mercedes neste supersportsbil som skal overta etter SLR. SLS er imidlertid i sin helhet konstruert og utviklet av AMG, og den blir nok en vesentlig mer rendyrket bil enn SLR i sin tid var. SLS skal etter alt å dømme vises allerede på Frankfurt-utstillingen nå i september.

Interiørbilder og mer informasjon om SLS finner du her.

Fire elmotorer

Mercedes og AMG har imidlertid ikke tenkt å gi seg her. Mercedes bekrefter at arbeidet med å lage en elektrisk versjon er godt i gang. Ut går den 6,2 liter store bensinåtteren med 571 hester, og inn kommer ikke mindre enn fire elmotorer. Disse har hver seg en ytelse på 133 hestekrefter.

Sitter bak hjulene

I motsetning til bensinmotoren som sitter langt bak under panseret, er de fire elmotorene montert i hjulene. En slik løsning har vi sett eksempelvis Michelin eksperimentere med, og den har visstnok store fordeler.

Rask

SLS (C197) 2009 Vis mer


De fire motorene vil gi en samlet ytelse på 532 hestekrefter og 880 newtonmeter, hvilket jo er omtrent i klasse med bensinmotoren. Dermed mener Mercedes at SLS i el-versjon skal klare 0-100 på rundt 4,0 sekunder.

Måkevinge

Til tross for den sterkt endrede arkitekturen, er den tekniske plattformen i bunn og grunn den samme. Det betyr også at SLS som elbil får de samme mildt sagt oppsiktsvekkende proporsjonene som vanlige SLS. Også de spektakulære måkevingedørene blir å finne. Denne har med andre ord potensial til å bli blant de klart mer ekstraordinære elbilene på markedet.

SLS (C197) 20092015

Men du må nok forberede deg på å vente en stund dersom du er interessert i denne bilen. Trolig blir den ikke å kjøpe før nærmere 2015, og da i et begrenset opplag, i følge britiske Autocar. At den er så langt unna, gjør at vi tror at rekkevidden også vil bli en god del lengre enn de tallene man operer med nå, hvilket er oppimot 180 kilometer, i følge samme kilde. Ladetiden imponerer heller ikke veldig; 8 timer fra et vanlig uttak i husveggen.

Forhåpentligvis er de elbil-spesifikke egenskapene vesentlig bedre enn disse tallene antyder i 2015.

Interessant utvikling

Selv om det er lenge til denne bilen altså er aktuell for salg, og mye kan skje på veien dit, er det interessant i seg selv at en produsent som Mercedes nå tenker i elektriske baner, også når det er snakk om en supersportsbil som dette. Elbil-teknologien ser dermed ut til å få et stadig bredere nedslagsfelt.