Mercedes inn i familieracet

Nå er også stasjonsvognutgaven av nye Mercedes-Benz C 63 AMG klar, nesten like rask som sedanen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kampen om å ha den råeste stasjonsvognen hardner til. BMW M5 Touring er nå ute på markedet og Audi har akkurat vist sin monstersterke RS6. I klassen under, hvor BMW M3 akkurat er lansert og Audi RS4 er vel etablert, kaster nå nye C 63 AMG seg inn med full kraft.

Andre karosserivariant

Full kraft fordi sedanen allerede er vist og prøvekjørt av mange utenlandske medier. Og nå kommer altså stasjonsvognen i AMG-drakt, parallelt med at samme karosserivariant også tilføres det vanlige C-klasse-programmet.

6,2-liter

image: Mercedes inn i familieracet

Mercedes inn i familieracet

  1. Store bilder


I bunn og grunn er det snakk om akkurat samme bilen som sedanutgaven av C 63 AMG, bare med en høyere hekk, men vi koster på oss å repetere det viktigste. En 6,2-liters V8’er med 457 hestekrefter og 600 newtonmeter står for fremdriften. Og den er rask, fremdriften altså. 0-100 går på 4,6 sekunder, bare 0,1 sekund tregere enn sedanen.

Like rask som RS6

Dermed er C 63 AMG T (T for stasjonsvogn) faktisk like rask som både storebror E 63 AMG T og Audi RS6. Toppfarten er selvsagt begrenset til 250 kilometer i timen.

Syvtrinns automatkasse

image: Mercedes inn i familieracet


Kraften går fra motoren via en syvtrinns automatisk girkasse spesielt modifisert for sportslig kjøring. Tre moduser sørger for å matche ulike kjørestiler. Den første vektlegger det komfortable, mens sportsprogrammet gir 30 prosent raskere girskift. Dersom du ønsker å gire manuelt, er det også mulig. Elektronikken vil automatisk sørge for å gi mellomgass når du girer ned.

Design

Utseendemessig har man tatt i bruk de samme triksene som vi kjenner fra sedanen. Det betyr blant annet AMG-grill med store luftinntak, 18- eller 19-tommers-hjul, diffusor i hekken og krommede eksosutslippp. De perforerte bremseskivene på opptil 360 millimeter gjør også inntrykk.

Bagasjerom

image: Mercedes inn i familieracet


De praktiske egenskapene er ivaretatt på samme måte som i de mildere utgavene. Det betyr et bagasjerom på enten 485 og 1500 liter, avhengig av om setene er opp- eller nedslåtte.

Nye C63 AMG stasjonsvogn vises på Frankfurt-utstillingen som åpner 13. september sammen med både sedanutgaven og den vanlige stasjonsvognen. I salg kommer den en gang utpå vårparten neste år.

  • Se store bilder her.
  • Her finner du mer Mercedes-Benz-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder