Mercedes inn i elbil-produsent

Den tyske bilprodusenten Daimler kjøper seg inn i elbilprodusenten Tesla. Det gir flere og bedre elbiler fra både Mercedes, Smart og Tesla.

Daimler-konsernet huser bilmerkene Mercedes, Smart og Maybach. Nå har de kjøpt om lag ti prosent av aksjene i elbilprodusenten Tesla. Tesla er en fersk produsent som har utmerket seg stort med sin innovative elektriske sportsbil som utklasser alt annet av elbiler i dag.

Les prøvekjøring av Tesla her.

Kundene vil merke det

Tesla besitter altså svært ettertraktet kompetanse i et bilmarked som hungrer etter flere og bedre elektriske biler. Dette vil Mercedes og Smart nå utnytte. Men også Tesla vil få gevinster av samarbeidet som skal gi konsekvenser for kundene, og ikke bare regnskapene.

Ny elbil fra Smart i år

I første omgang snakkes det om at Tesla skal bistå Smart i utviklingen av en ny elektrisk Smart Fortwo. Siden 2007 har man testet en el-dreven Fortwo i London i begrenset opplag, men allerede mot slutten av året starter produksjonen av en ny utgave. Heller ikke denne slippes på det åpne markedet, men opplaget øker til 1.000 biler.

Elektrisk Mercedes neste år

Mercedes har vist frem elektriske konseptbiler den siste tiden. Her er E-Cell
Mercedes har vist frem elektriske konseptbiler den siste tiden. Her er E-Cell Vis mer


Neste år, i 2010, skal Mercedes angivelig komme med sin første batteridrevne bil, trolig en rendyrket elbil. Man sier ingenting om hvilken modell dette blir, men basert på hva man har vist av konseptbiler, er det trolig at det vil dreie seg om en A-klasse.

Det hevdes også at alle batteridrevne biler fra Mercedes og Smart fra 2012 vil bli utstyrt med egenproduserte litiumbatterier.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mercedes hjelper Tesla

Tesla på sin side vil nok få mer hjelp i den generelle bilbyggingsprosessen. Ikke minst vil dette bli aktuelt for kommende og nye modellrekker. Oppkjøpet skal eksempelvis akselerere utviklingsprosessen av den kommende sedanen Tesla S. Planen er at denne skal gå i produksjon mot slutten av 2011.