Mercedes GLK skal utfordre X3 og Q5

Vi gir deg i dag spionbilder av Mercedes-Benz GLK, som vil gå rett i strupen på BMW X3, nye Land Rover Freelander og Audi Q5.

Bildet er manipulert
Bildet er manipulert Vis mer

Mercedes GLK skal utfordre X3 og Q5

  1. Store bilder
Mercedes GLK skal utfordre X3 og Q5
Mercedes GLK skal utfordre X3 og Q5


Mercedes-Benz kan i dag tilby hele tre store og tunge firehjulstrekkere; ML, nykommeren GL og veteranen G-klasse. Dermed har Mercedes-Benz på papiret et langt bredere modellutvalg i SUV-genren enn BMW (X3 og X5) og Audi (Q7).


Flere vil ha mindre SUVer

De fleste biltrend-eksperter er imidlertid enige om at glanstiden for de største firehjulstrekkerne er over - og at stadig flere amerikanere og europeere vil søke seg mot mindre prangende, mer drivstoffgjerrige og mer miljøvennlige SUVer. Takket være modellen X3, står BMW godt rustet hvis disse spådommene skulle slå til. Om noen uker lanseres Land Rover Freelander 2, som har rykket opp i premium-segmentet. Og i begynnelsen av 2008 kommer Audi Q5, som i likhet med X3 og Freelander blir en firehjulsdrevet femseter med moderate ytre mål.

Utgangspunkt i GL

I forhold til dette bakteppet er Mercedes-Benz denne gangen sent ute. Vår samarbeidspartner antar nemlig at GLK først vil være på plass ved utgangen av 2008 eller starten av 2009. Som navnet tilsier ønsker Mercedes-Benz å trekke veksler på modellen GL fremfor ML. Bokstaven K står forøvrig for "kurz", tysk for "kort". Også spionbildene er klare bevis for at det er GL som designmessig er ledestjernen for GLK, ikke ML.

Kantete

Audi Q5 (Bildet er manipulert)
Audi Q5 (Bildet er manipulert) Vis mer
BMW X3
BMW X3 Vis mer
Land Rover Freelander 2
Land Rover Freelander 2 Vis mer


Vi er blant dem som tror Mercedes-Benz heller burde satset på en MLK. Etter vårt syn fremstår i hvert fall bilen på bildene som svært firkantet og Forester-aktig. Dette i motsetning til Q5, som vil bli myk og dynamisk i linjeføringen. Riktignok har også Land Rover valgt å bruke et kantete design på sin nye Freelander - men her er den skarpe linjeføringen forankret i tradisjon og kombinert med en høy og massiv front.

Motorisering

Automedia antar at GLK vil bli basert på samme plattform som neste generasjon C-klasse, som kommer allerede våren 2007. De spekulerer også i at GLK vil få V6-3,5-literen som i dag finnes i en rekke andre modeller og som yter 272 hestekrefter. Med tanke på det norske avgiftssystemet bør imidlertid bilen også bli tilgjengelig med mer moderate bensin- og dieselmotorer hvis den skal få noe stort salgspotensial her i landet. BMW X3 er for eksempel tilgjengelig med 2,0-liters bensin- og dieselmotorer og starter på drøye 450.000 kroner.

Mercedes-Benz GLK antas altså å komme i salg ved årsskiftet 2008/2009.

  • Store bilder finner du her.
  • Her finner du mer Mercedes-Benz-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder