Mercedes GLK ikke langt unna

Mercedes-Benz kommende kompakt-SUV er ikke langt unna. Her er det siste om baby-GLen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bildene avslører i grunn ikke så veldig mye mer enn de vi tidligere har publisert. Bilen er fremdeles dekket med svart maskering. De kantete formene er også fortsatt på plass og bekrefter at linjeføringen på Mercedes’ neste SUV blir svært spesiell.

Inspirert av GL

Navnet indikerer hvor man har hentet inspirasjon fra. Gigantiske GL har fått stå modell, og ikke ML som ligger nærmest i størrelse. ML har langt mer sveipende og diskrete linjer, noe man kanskje skulle tro ville gjort seg bedre på en såpass liten SUV som GLK tross alt kommer til å bli; trolig rundt 460 centimeter.

Tøff

image: Mercedes GLK ikke langt unna

Mercedes GLK ikke langt unna

  1. Store bilder


I stedet er det barskhet som står i fokus. Og sammenlignet med de jevnstore, men billigere folke-SUVene, blir GLK trolig en macho bil. Firehjulsdriften blir av den permanente typen som svakt favoriserer bakhjulene, og motorutvalget kommer til å strekke seg langt over det som er vanlig i denne klassen.

Innsteg

Det er nok mer relevant å spørre om hvor små motorer GLK kommer med. Alt tyder på at den 2,1 liter store dieselmotoren ved navn 220 CDI blir innstegsmotoren på dieselsiden, om enn på et noe senere tidspunkt. Den har 170 hestekrefter og 400 newtonmeter i dagens modeller og det burde være akkurat passe for GLK. Til sammenligning har erkekonkurrenten BMW X3 177 hester i sin innstegsdiesel.

Bluetec

image: Mercedes GLK ikke langt unna


Etter hva Dinside Motor erfarer er det også svært sannsynlig at vi får se en Bluetec-diesel i GLK. Det betyr i så fall at den firesylindrede motoren blir utstyrt med NOx-katalysator for lavere lokalskadelige utslipp. Trolig vil denne tilbys i to effektvarianter med henholdsvis 170 og 204 hestekrefter.

Bensin og V6

På bensinsiden har Mercedes fortsatt en rekke utgaver av den firesylindrede kompressormotoren på 1,8 liter, men det er litt uvisst om denne blir med over i GLK. De store motorene er litt mer sikre. Både 280 og 350 blir å finne på bensinsiden, samt 280 og 320 CDI for de som foretrekker diesel.

I alle fall de sekssylindrede maskinene vil la seg kombinere med en syvtrinns automatkasse.

V8

image: Mercedes GLK ikke langt unna


Det er heller ikke utenkelig at vi får se en eller flere V8-motorer under panseret til GLK, muligens som en AMG-versjon ved navn GLK 63 AMG.

Om få måneder

Mercedes-Benz GLK skal trolig lanseres allerede til sommeren. Det betyr at den mest sannsynlig blir å se på en eller flere bilutstillinger tidlig i 2008, kanskje allerede så tidlig som på Detroit-utstillingen i januar. I så fall vil den debutere like etter en av de verste konkurrentene, Audi Q5.

  • Se store bilder her.
  • Her finner du mer Mercedes-Benz-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder  • Lyst til å diskutere?

    Besøk vårt debattforum!