Mercedes forlenger garantien

Den 1. november i fjor forlenget Mercedes-Benz nybilgarantien fra 12 måneder til 2 år. Nå innfører Bertel O. Steen 3 år nybilgaranti for Mercedes-Benz personbiler solgt i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er flere årsaker til at Mercedes-importør Bertel O. Steen velger å forbedre nybilgarantien ytterligere, kun få måneder etter at den ble øket fra 1 til 2 år. Den viktigste årsaken er de stadig flere bruktimportørene, som spiser en svært stor del av den norske Mercedes-kaken. Mercedes-Benz er nemlig norske bruktbilimportørers yndlingsmerke. De siste årene har bruktbilimportørene hentet dobbelt så mange biler til landet som Bertel O. Steen. I fjor solgte for eksempel Bertel O. Steen 3.515 biler, mens bruktbilimportørene hentet hele 6.816 Mercedeser til Norge.

Eksklusivt for Norge

Den 2 år lange nybilgarantien er utstedt av Mercedes-Benz sentralt, og gjelder alle biler som er solgt i Europa. Ved å innføre 3 år nybilgaranti eksklusivt for biler som selges i Norge, håper Bertel O. Steen å demme opp for den omfattende bruktimporten og isteden å lokke kundene over til sitt eget forhandlernett. Bertel O. Steen trenger sannsynligvis bare å kapre noen få hundre kunder fra bruktimportørene for å finansiere den forlengede garantien og i tillegg tjene godt på ordningen.

Bedre enn BMW, Saab og Volvo

En annen viktig årsak til at Bertel O. Steen har valgt å forbedre sin garanti, er det faktum at flere av konkurrentene har tilbudt bedre garantier. Både Audi, Jaguar og Lexus tilbyr nemlig 3 år nybilgaranti. Nå kommer Mercedes-Benz opp på nivå med disse merkene. Samtidig distanserer merket seg fra BMW, Porsche, Saab og Volvo, som kun tilbyr 2 år. Vi spår at fremstøtet fra Bertel O. Steen vil bli nøye vurdert hos importørene av nevnte merker.

30 merker tilbyr 3 år

For noen måneder siden var det en rekke bilmerker som avspiste sine kunder med 12 måneder nybilgaranti, i dag er det kun ett merke igjen - Ford US. 10 merker tilbyr 2 år/ubegrenset kilometer, mens 29 merker tilbyr 3 år/100.000 kilometer. Hyundai skiller seg ut ved å tilby 3 år/ubegrenset kilometer, mens Mitsubishi troner på toppen med 5 år/100.000 kilometer.

Du finner den fullstendige listen over norske nybilgarantier her.