Foto: Automedia
Foto: AutomediaVis mer

Mercedes E-klasse blir cab

Neste E-klasse blir også kupékabriolet.

Mercedes E-klasse er nå ikke langt unna, og vi har allerede sett bilen live. Det som kanskje er mer ukjent er at E-klasse kommer også som kupé og kabriolet. På disse bildene ser du kabriolet-utgaven.

Ut med CLK, inn med E

Det er imidlertid litt forvirring rundt navnevalget på denne bilen. Flere opererer fortsatt med CLK, som den mest tilsvarende modellen heter i dag. Vi har imidlertid fått bekreftet fra Mercedes selv at den skal hete E-klasse kupé og kabriolet. Det betyr nok også at man dropper C-klasse som teknisk basis, slik CLK har. I stedet bygger man på teknikk fra nye E-klasse. Det betyr igjen at størrelsen kommer til å øke noe.

Kupékabriolet

 Foto: Automedia
Foto: Automedia Vis mer


En annen ting vi legger merke til at kabrioleten får foldbart metalltak, og ikke stofftak som eksempelvis Audi A5. Det er ikke alt for vanlig blant såpass store kabrioleter. Fortsatt har løsningene ulike styrker og svakheter, men Mercedes har de siste årene vært ganske trofaste mot metalltaket, med unntak av dagens CLK, som nå altså blir erstattet av denne bilen. Supersportsbilen SLR Roadster har også stofftak, men det er en svært annerledes bil.

Motorer

At denne bilen bygger på E-klasse betyr også at motorutvalget vil bli omtrent det samme. Det betyr en firesylindret turbomotor i bunn, trolig med 184 hester. Et par V6ere blir nok også tilgjengelige, og minst én av disse får direkteinnsprøytning. Helt på toppen blir det ganske sikkert et par V8ere.

 Foto: Automedia
Foto: Automedia Vis mer


Diesel har etter hvert blitt en selvfølge i de fleste kabrioleter også, og vi regner med at denne bilen vil bli ustyrt med både fire og seks sylindere som fores med diesel. En ny firer med dobbelturbo er klar og er aktuell både med 170 og 204 hester. I tillegg er en 3,0-liter ventet.

Om et år

Kabriolet-utgaven av Mercedes E-klasse skal lanseres helt på slutten av 2009, altså om et års tid. Det betyr at det nok skal vises på en av bilutstillingene neste høst. Kupeen kommer imidlertid før, med lansering lagt til mai, et par måneder etter vanlige E-klasse sedan.

Foto: Automedia
Foto: Automedia
Foto: Automedia
Foto: Automedia
Foto: Automedia