Mercedes E 250D 1994: Ettermontering av partikkelfilter

Bilmerke: Mercedes/Peugeot
Modell: E250D + 505gtdt+406SVDT
Motor: 2,5diesel+2,5turbodiesel+2,1turbodiesel
Årsmodell: 1994+1989+1998
Kilometerstand: -

Problem: Ettermontering av partikkelfilter.
Hei. Jeg lurer på om det er mulig å oppnå bedre rensing av dieseleksos på eldre dieselbiler gjennom å ettermontere katalysator/partikkelfilter?
Vil dette være teknisk mulig på så gamle dieselbiler som f.eks min Peugeot 505 Turbodiesel fra 1989? Min Mb E250D fra 1994 er originalt levert med katalysator. Mener at dette også er på min Peugeot 406SVDT fra 1998 - kan man finne partikkelfilter for ettermontering på disse?

Finnes det eventuelt leverandører/produsenter av slikt utstyr for ettermontering?

Svar: Det kan umulig være noen økonomisk gullgruve å selge ettermonteringssett til gamle dieselmotorer bare for å få gamle biler til å forurense mindre, men dersom regjeringen krever partikkelfilter neste år så blir det nok en gullgruve. Det skal jo en del til for å kunne montere noe slikt originalt på grunn av følere og ekstra tilsetting av diesel under forbrenningen av partikler. Da måtte det vært et sett som kun kunne brukes manuelt når filteret begynner å bli fullt. Det vil nok koste en del tusen og i tillegg vil nok forbruket gå opp på bilen. Men med de siste klimaendringene så burde man kanskje begynne å gjøre dette.