Foto: Mercedes-Benz
Foto: Mercedes-Benz Vis mer

Mercedes CLS kommer som stasjonsvogn

Mercedes har bestemt seg for å gjøre alvor av sin CLS-baserte "Shooting Brake". Hurra!

Publisert
Sist oppdatert

I formgivningen synes vi denne bilen har det meste som skal til for å bli en fremtidig klassiker. Det har nok mange andre syntes også, for Mercedes har blitt overbevist om at det er en god idé å sette den i produksjon.

Shooting Brake

Bilen det dreier seg om ble første gang presentert på Auto China, bilutstillingen i Beijing, i vår. Den går under navnet CLS Shooting Brake, hvilket er betegnelsen på en kupé-lignende stasjonsvogn. Det er altså ikke en utpreget kombikupé som konkurrentene Audi A7 Sportback eller BMW 5 GT, men en helt spesiell tolkning av stasjonsvognkonseptet som har sine røtter i det britiske aristokratiets jakt-vogner - både de som var trukket av hester i tidligere tider og de som ble drevet av motor tidlig på 1900-tallet. I motsetning til de fleste klassiske Shooting Brakes har denne bilen fem dører og en god del praktiske aspekter i tillegg til sin elegante linjeføring.

For øvrig er både stavemåten "Shooting Brake" og "Shooting Break" korrekte selv om Mercedes her har valgt førstnevnte.

Interiørbilder:


Sedan-basert

Den stilige stasjonsvognen er selvfølgelig basert på den kupé-lignende sedanen CLS. Vi prøvekjørte denne ganske nylig, og det kan du lese om her. I sin pressemelding forteller Mercedes at CLS Shooting Brake skal produseres fra 2012 da den skal integreres i produksjonsprosessen i Mercedes-fabrikken i Sindelfingen nær Stuttgart.

Opp til 550 hk

Motorene vil ble de samme vi finner i den eksisterende CLS av andre generasjon, det vil si på dieselsiden: 250 CDI med rekkefirer på 204 hestekrefter og 350 CDI med V6 på 265 hester. De bensindrevne alternativene er 350 med V6 og 306 hester, 500 med V8 og 408 hester samt AMG-versjonen 63 AMG med biturbo-V8 og 550 hestekrefter.

Eksteriørbilder:


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer