Mercedes CLK får 530 hester i AMG Black Series

Den har fått kategoribetegnelse Black Series men er sølvgrå. Ja, ja... når man studerer produktet nærmere får man ikke lyst til å kverulere.

Mercedes CLK får 530 hester i AMG Black Series

Mercedes CLK får 530 hester i AMG Black Series

  1. Store bilder
Mercedes CLK får 530 hester i AMG Black Series


For kort tid siden utviklet ingeniørene hos Mercedes' spesialavdeling AMG en enda sportsligere versjon av SLK 55 AMG. Nå er de i ferd med å gjenta bedriften med CLK. Målet med de nye spesialseriene er å sette ny standard når det gjelder sportslige kjøreegenskaper.

Den sorte serien

Mercedes satser på i større grad å pleie sitt image ved å tilby de mest kresne og velbeslåtte kundene helt spesifikke og eksklusive produkter. Det nyopprettede AMG Performance Studios vil etterhvert tilby spesielle serier kjøretøyer etter kundetypologi. Seriene heter per idag Signature Series, Black Series og Editions. Bilen som her er fotografert under testing er ifølge Automedia en CLK 63 AMG Black Series, hvilket betyr at det er sportsligheten som er det altoverskyggende poenget med bilen. Chassis og aerodynamikk er pleiet med ytelser og atter ytelser for øye - estetikken kommer i annen rekke - selv om de 19 toms AMG-felgene har noe for seg.

Hundrevis av hestekrefter

Mercedes CLK får 530 hester i AMG Black Series


DinSide har tidligere i år prøvekjørt en Mercedes E-klasse med den fabelaktige 63 AMG motoren, en V8 -motor på 6,2 liter, og de 514 hestekreftene var riktig overbevisende. I den lettere CLK og med et kraftig øket effektuttak (530 hestekrefter i stedet for 481 i standard-CLK 63), svarer vi ikke for konsekvensene hvis du uforberedt skulle få anledning til å ta en tur på veien med den. Lett vekt, sportslig chassis og maksimal energiutnyttelse - de spesielle luftinntakene på forskjermene er maskerte - er ingrediensene i en sportsbilopplevelse utenom det vanlige. 0 til 100 skal gå unna på 4,5 sekunder med denne spesialutgaven av CLK 63 AMG. "Standard"-versjonen klarer bare 5,2. Girkassen er uansett AMGs såkalte Speedshift 7G-tronic som kan gires manuelt med aluminiumshendler på rattet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lanseringstidspunkt for dette råskinnet er foreløpig ukjent - prislappen likeså. Så har vi noe å glede oss til...

  • Store bilder finner du her!
  • Vår artikkel om AMG Performance Studios finner du her.
  • Vår prøvekjøring av Mercedes E 63 AMG.
  • Her finner du mer Mercedes-Benz-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder