Mercedes C-klasse nærmer seg

Mercedes utvikler til stadighet nye produkter og noe av det nært forestående er C-klasse. Bildene er på plass og vi regner også med at ny C-klasse får et stort motorutvalg.

Bildet er manipulert.
Bildet er manipulert. Vis mer

Mercedes C-klasse nærmer seg

  1. Store bilder
Mercedes C-klasse nærmer seg


Her kan man se den nye C-klassen på test sammen med utgående modell. Maskeringen er nå så tynn at det er fullt mulig å se konturene av den nye bilen. På bildene er det lett å se linjer fra både S- og CL-klasse, og den vil nok se mye mer moderne ut enn dagens variant. Det er ventet at C-klasse sedan skal vises på bilutstillingen i Geneve våren 2007, og at stasjonsvogn kommer senere på høsten. CLK kupé og kabriolet vil sikkert også følge på siden disse modellene deler mye av de samme delene som C-klasse.

Motorer

Mercedes er en av de bilfabrikkene som virkelig utvikler store motorprogrammer til sine personbiler, og til C-klasse eksisterer det i dag en rekke motorer. Det har vært mye spekulering i om Mercedes vil avvikle sine kompressormotorer, men den utviklingen går sakte. Det er i hovedsak 55 AMG med kompressor som fases sakte ut og erstattes med 63 AMG som er en "ren" motor uten lading. På de firesylindrete motorene holder de koken foreløpig. I E-klasse finnes fortsatt en 1,8-liter med kompressor (E200) og den yter i dag 184 hestekrefter. C-klasse har i to kompressorvarianter med henholdsvis 143 og 163 hestekrefter (C180 og C200). Videre er C-klasse i dag utstyrt med tre V6-bensinmotorer med henholdsvis 204, 231 og 272 hestekrefter (C230, C280 og C350). Det er sannsynlig at disse motorene vil fortsette i ny modell. På dieselsiden finnes det tre motorer i dag med 122, 150 og 224 hestekrefter (C200 CDI, C220 CDI og C320 CDI). Vi er usikre på hvorfor det ikke finnes en C280 CDI, men det kan jo dukke opp. Med andre ord er det en rekke muligheter med motorer i den nye C-klassen. Spekulering om firehjulsdrift på de store motorene regner vi med vil slå til med stor sikkerhet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nåværende AMG-modell med 367 hestekrefter må løftes betraktelig effektmessig, og helst godt over 400 hestekrefter. Da vil den havne i klasse med Audi RS4 og kommende ny BMW M3.

Ryktene sier videre at C-klasse generelt skal bli mer sportslig for å møte konkurransen fra A4 og 3-serie.

Bilen er tilgjengelig i Norge til våren/sommeren.

Store spionbilder av ny C-klasse finner du her.

Her finner du mer Mercedes-Benz-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder