Mercedes C-klasse med firehjulsdrift

Mercedes-Benz C-klasse kan nå bestilles med firehjulsdrift. Men med kun store motorer tilgjengelig, blir 4Matic forbeholdt de få.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
«Tre motorer blir tilgjengelig i kombinasjon med 4Matic...»


At nye C-klasse skulle bli tilbudt med firehjulsdrift, har ligget i kortene lenge. Både forgjengeren og erkekonkurrentene BMW 3-serie og Audi A4 driver på alle fire hjulene i en rekke versjoner og mange har blitt solgt her til lands. Til tross for stadig mildere vintre og C02-basert avgiftssystem, er firehjulsdrift i vinden som aldri før.

45/55

Mercedes’ system kalles 4Matic og jobber med en grunnfordeling av kreftene på 45/55 på henholdsvis frem- og bakhjul. Det gir en lettere bakhjulsdrevet karakter, men fordelingen er faktisk mer symmetrisk enn på både BMWs og nå også Audis system.

image: Mercedes C-klasse med firehjulsdrift

Mercedes C-klasse med firehjulsdrift

  1. Store bilder
image: Mercedes C-klasse med firehjulsdrift


Systemet leverer minimum 50 newtonmeter til hver aksel selv i ekstreme situasjoner. I tillegg brukes bremsene til å fordele kreftene til de hjulene som har best grep.

Lett

Seneste generasjon 4Matic skal i følge Mercedes mer effektiv enn noensinne. Merforbruket ligger på mellom 0,02 og 0,04 liter per mil, hvilket er ganske moderat i forhold til konkurrentens. Trolig ligger mye av årsaken i den relativt lave ekstravekten som 4Matic nå medfører, snaut 70 kilo i følge Mercedes, hvilket er bedre enn konkurrentene.

Priser

Tre motorer blir tilgjengelig i kombinasjon med 4Matic, hvorav to går på bensin og en på diesel. Billigst er C 280 med 231 hestkrefter og en startpris på 695.000 kroner. Så kommer dieselalternativet C 320 CDI med 224 hester til 718.000 kroner. Dette er for øvrig også den eneste motoren som kan leveres til stasjonsvognen. Prisene begynner da på 743.000. Dyrest er C 350 med en kraftig 3,5-liters V6er med 272 hestekrefter. Denne begynner på solide 848.000 kroner. Forbruket bikker så vidt literen på blandet kjøring.

  • Se store bilder her.
  • Her finner du mer Mercedes-Benz-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder