Mercedes C-klasse i "Norgesversjon"

Det er Mercedes selv som kaller den sin Norgesversjon. Det tror vi de får rett i.

Mercedes-Benz lanserer C-klasse med sterk dieselmotor, 7-trinns-automat og firehjulsdrift, det hele til 470.000 kroner (sedan) og 490.000 kroner (stasjonsvogn). Foto: Fred Magne Skillebæk
Mercedes-Benz lanserer C-klasse med sterk dieselmotor, 7-trinns-automat og firehjulsdrift, det hele til 470.000 kroner (sedan) og 490.000 kroner (stasjonsvogn). Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OK, dette er selvsagt fortsatt ikke en bil for "folk flest", men så vidt vi kan se har det aldri tidligere vært mulig å kjøpe en tilsvarende premium-bil med automat, firehjulsdrift og råsterk dieselmotor, til under en halv million. Og det dreier seg om en "klassisk" Mercedes-Benz, en bil i familiestørrelse med bakhjulsdrift - ikke en av de mer "folkelige" biler med forhjulsdrift som er kommet til de siste årene.

Les vår test av nye Mercedes B-klasse

Drar på årene

I 1993 erstattet Mercedes sin 190-modell med C-klasse, og denne mellomklassemodellen har vært rimelig populær også her i landet. Dagens versjon har rukket å bli seks år gammel, men holder seg ganske godt, hovedsaklig takket være at den fikk en betydelig oppgradering i 2011, både designmessig og teknisk.

TEST: Kraftig bedret Mercedes C-klasse

Ikke lenger storselgeren

Men hittil i år har Mercedes C-klasse rast kraftig på salgsstatistikken; i årets første tertial er det blitt registrert mer enn 50 prosent færre biler enn under samme periode i fjor. BMW selger mer enn tre ganger så mye av 3-serien som Mercedes av C-klasse, Mercedes gjør det likevel meget bra takket være nye A-klasse , og helt nylig også den fornyede E-klassen. I april gikk Mercedes til og med forbi BMW og tok en syvende plass på registreringsstatistikken.

Her er Mercedes' flunkende nye S-klasse!

Norges-kombinasjonen

Nyheten som lanseres her kommer i grevens tid for å snu tendensen også for C-klassen. Det som etter mange potensielle kunders mening har manglet, har nemlig vært en versjon med dieselmotor, firehjulsdrift og automatgir - en ganske typisk norsk kombinasjon. Men nå i siste halvdel av bilens livssyklus, kommer den altså.

– Endelig kommer folkefavoritten C-Klasse med firehjulsdrift fra en motor tilpasset det norske markedet, sier salgsdirektør i Mercedes-Benz Personbil, Reidar Holtedahl. – Denne våren har Mercedes-Benz en kampanje på C-Klasse som gjør at vi for første gang i historien kan tilby en komplett utstyrt stasjonsvogn med 4Matic og automatgir for under 500.000 kroner.

Mercedes mot spøkelsesbilister

Foto: Fred Magne Skillebæk
Foto: Fred Magne Skillebæk
Foto: Fred Magne Skillebæk
Foto: Fred Magne Skillebæk
Mercedes-Benz lanserer C-klasse med sterk dieselmotor, 7-trinns-automat og firehjulsdrift, det hele til 470.000 kroner (sedan) og 490.000 kroner (stasjonsvogn). Foto: Fred Magne Skillebæk
Foto: Mercedes-Benz
Foto: Mercedes-Benz
Foto: Mercedes


400 Nm og 7-trinns automat

Dieselmotoren i 220 CDI er en velkjent og effektiv maskin som yter 170 hestekrefter og har et meget solid dreiemoment på 400 newtonmeter. I denne firehjulsdrevne versjonen er den kombinert med en 7-trinns automatkasse av siste generasjon, som nå heter 7-Tronic Plus.

Startprisen er 470.000 kroner for sedanversjonen og 490.000 kroner for stasjonsvognen. Det er utvilsomt en ganske gunstig pris for bilen når den er utstyrt med en slik pakke.

Fornyet E-klasse prøvekjørt

– Mercedes-Benz er i kraftig vekst på det norske markedet. At vi nå kan tilby en stasjonsvogn med 4Matic til under 500.000 kroner vil bidra til ytterligere fremgang, sier Holtedahl.

C 220 CDI 4Matic kan bestilles nå, og leveres fra og med juli 2013.

Basisdata - Mercedes C 220 CDI 4Matic
MotortypeR4 - diesel
Motorvolum2.143 ccm
GirAutomat (7-Tronic Plus)
Effekt170 hk v. 3.000–4.200 o/m
Dreiemoment400 Nm v. 1.400–2.800 o/m
0 til 100 km/t8,2 sekunder
Toppfart227 km/t