Nyeste konseptbil fra Mercedes nå i 2011: B-Klasse E-Cell Plus, en ladbar hybrid som skal på markedet i løpet av måneder. Foto: Daimler AG
Nyeste konseptbil fra Mercedes nå i 2011: B-Klasse E-Cell Plus, en ladbar hybrid som skal på markedet i løpet av måneder. Foto: Daimler AGVis mer

Mercedes bygger konseptbil

Her viser Mercedes hvordan de går frem for å skape en konseptbil som viser vei mot fremtiden.

For en snau måned siden kunne vi omtale den kommende A-klasse og illustrerte artikkelen med bildene av A-klasse Concept, som var blitt vist i Shanghai. Dette er en konseptbil som skal bane vei for Mercedes' nye designspråk, som det også ble vist et eksempel av på bilutstillingen i Frankfurt nylig med jubileumsbilen F-125.

I Saabs fotspor

I filmen ser vi at Mercedes til en viss grad går i Saabs fotspor og lar seg inspirere av flydesign med de funksjonsbestemte formene på skrog, vinger, turbiner og ror. Ventilasjonsdysene på dashbordet er så å si direkte kopier av jetturbiner, for eksempel. Det fortelles at tekstilene i interiøret bød på en spesiell utfordring for å få den riktige metalliske glansen, ved å integrere metallpartikler.

Slik gjør de det:

Men se heller på denne engelskspråklige videoen, så kommer du til å sitte igjen med en god del mer kunnskap om hvordan ingeniører går frem for å skape de bilene vi kommer til å kjøre i fremtiden.


Les mer: Den atomdrevne bilen

Oppdra markedet

Mens konseptbiler i gamle dager (og i mange tilfeller fortsatt i dag), bar preg av å være rene showbiler, hvor designerne lekte seg uhemmet med fjerne fremtidsmuligheter, er de i stadig større grad instrumenter for gradvis markedstilvenning; det vil si at publikum skal "oppdras" til å kjenne igjen som hensiktsmessige/attraktive de linjene som kommer på neste generasjon kjøretøy.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det vi har vist her er et godt eksempel på denne strategien.

Les også: Fra skisse til alvor