Mercedes-Benz Vaneo

GENÈVE (DinSide Motor): Det er fire år siden Mercedes-Benz viste frem A-klasse her i Geneve. I år var det tid for å lansere flerbruksbilen basert på A-klasse; Vaneo.

Mercedes-Benz Vaneo
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Egentlig skal ikke Mercedes-Benz vise frem Vaneo før under bilutstillingen i Frankfurt til høsten. Men et knippe inviterte journalister fikk se et glimt av bilen her i Genève.

Lang

Derfor er Mercedes-Benz noe sparsomme med opplysninger om bilen, men den er bygget på samme plattform som A-klasse. Likevel er Vaneo med sin lengde på 4,2 meter nesten 60 centimeter lengre enn en vanlig A-klasse.

Plass

Fordelen er naturligvis at Vaneo har blitt rommelig. Ikke bare kan den laste 3.000 liter bagasje, den kan også frakte med seg fem voksne og to barn uten at noen skal lide nevneverdig overlast av den grunn.

Til å lette ut og innstigning har Mercedes-Benz utstyrt Vaneo med skyvedører på begge sider bak, og en gigantisk bagasjeromsluke gjør det enkelt å laste om bord store og uhåndterlige gjenstander.

Fem motorer

Mercedes-Benz Vaneo

Med tanke på at Vaneo er en flerbruksbil basert på A-klasse, er det mye som tyder på at også motorene i Mercedes nye flerbruksbil vil stamme fra Mercedes-Benz sin minste modell. Det betyr i så fall at Vaneo vil bli tilbudt med en 1,4 liter med 83 hester, en 1,6 liter med 102 hester og en 1,9 liter med 125 hestekrefter.

På dieselfronten vil Vaneo etter alt å dømme bli tilbudt med en 1,6-liters Common-Rail dieselmotor med 75 hester og en 1,7-liters Common-Rail motor med 95 hestekrefter.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Til Norge i 2002

Mercedes-Benz Vaneo

Introduksjonen av Vaneo i Norge er planlagt til å skje i løpet av neste år. Derfor er det for tidlig å spekulere for mye i priser, men Mercedes-Benz sier selv at det er biler som Renault Scenic og Opel Zafira som er hovedkonkurrentene. Det betyr i så fall at Vaneo ikke bør koste alt for mye over 250.000 kroner når den kommer til våre kyster.

Her finner du flere nyheter fra årets bilutstilling i Genève