Mercedes-Benz-suksessen

Hvorfor er Mercedes-Benz så populært blant Norges taxi-sjåfører?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Mercedes-Benz-suksessen
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Vi kan ikke gi noe fullgodt svar på hvorfor Mercedes-Benz nærmest har blitt synonymt med taxi. Men noe kan vi si. En av årsakene til at Mercedes-Benz E-klasse gjør det så godt i taxi-markedet, er åpenbart den høye komforten bilene byr på. Blant annet medvirker gode seter og dempere til at E-klasse blir en behagelig arbeidsplass.

Test av ny E-klasse på vei

Vi har testet en rekke E-klasse-modeller. Testene finner du her. I tillegg vil vi i løpet av de nærmeste dagene publisere en test av den nye E-klassen, en test som blir spennende å utføre, ikke minst med tanke på hvor populær forgjengeren er blant nettopp taxi-sjåførene.

"Evighetsmaskiner"

En annen årsak til MB-suksessen er nok motorene, spesielt diesel-variantene, som er kjent for å ha en usedvanlig lang holdbarhet. Mange drosjeeiere har opplevd at kilometertelleren har rundet én million kilometer før motoren er moden for utskifting.

Høy bruktpris

Mercedes-Benz-suksessen

Bruktprisen er også en viktig årsak til at mange drosjeeiere velger MB. Når en bil skal brukes som drosje, slipper man unna 60 prosent av engangsavgiften. Det er imidlertid en forutsetning knyttet til avgiftsfritaket - bilen må brukes som drosje i minst tre år. Fordi en drosje ofte går 100.000 kilometer i året, har den som regel gått svært langt når den selges, og er derfor lite etterspurt på bruktmarkedet. Et av de få unntakene er nettopp MB E-klasse.

Stort servicenett

I tillegg har Mercedes-importør Bertel O. Steen i samarbeid med sine forhandlere bygd opp et omfattende servicenett. Blant annet står døgnbemannede verksteder til tjeneste for drosjeeierne, noe som også bidrar til å øke salget.

Her finner du de 15 mest populære merkenes markedsandel i prosent.

Her finner du de 15 mest populære merkene, samt fremgang og tilbakegang i forhold til 2000.

Her finner du de 15 mest populære modellenes markedsandel i prosent.

Her finner du de 15 mest populære modellene, samt fremgang og tilbakegang i forhold til 2000.