Mercedes-Benz spriter opp SL

Mercedes SL erstatter sin gamle 350-modell med en helt ny, og enda sprekere SL 400.

<b>FRISKER OPP:</b> Ny motor skal gjøre susen.  Foto: MERCEDES-BENZ
FRISKER OPP: Ny motor skal gjøre susen. Foto: MERCEDES-BENZVis mer

Tekst: Morten Moum

Den nye motoren vil være en 3 liter V6 biturbo med 340 hester og et dreiemoment på 480Nm. Dette er nesten 30 hester og hele 100 Nm mer enn sin forgjenger.

Avansert

Motoren vil bli svært avansert med direkte innsprøytning og andre tekniske motorfinesser som for folk flest er uforståelig, men som sannsynligvis vil gjøre den bedre enn sin forgjenger.

Det som derimot er forståelig, er hvor rask den er. SL 400 vil gjør unna 0-100 på 5,2 sekunder og har en toppfart på 250 kilometer i timen. Toppmodellen, SL 65, gjør null til hundre på fire sekunder.

FRISKER OPP: Ny motor skal gjøre susen. Foto: MERCEDES-BENZ
Foto: MERCEDES-BENZ


Ekstrem lyd

Det er ikke bare motoren som får en oppgradering. SL 400 vil bli levert med et nytt «FrontBass»-lydsystem som gjør bilen om til en rullende konsertarena.

Og det nye Magic Vision Control-vindusviskersystemet er også spennende: Her kommer spylervæsken direkte ut av viskerne og ikke fra dyser i panseret.

Kommer i juni

Hva pris angår er det foreløpig ikke gitt noe informasjon om hva den vil koste på norske skilter, men den vil ligge på om lag hundre tusen Euro i Tyskland, så da har man en liten pekepinn på hvor prisnivået vil ligge.

Mercedes-Benz Norge opplyser at SL 400 vil komme for salg i juni i år.