Mercedes-Benz SLK med forsiktig midtlivsoppdatering

Mercedes-Benz SLK er tre år gammel og snart moden for en oppdatering. Spionbildene tatt i Mercedes’ egen hjemby, Stuttgart, avslører at det ikke er snakk om noen radikale endringer.

Tvert i mot, Mercedes virker å være så fornøyd med sin lille roadster at store forandringer er fånyttes. I alle fall når det gjelder det visuelle. Som vi ser av spionbildene levert av Automedia, er testbilen maskert i fronten og hekken. Det betyr nye støtfangere både foran og bak. Under den SLR-lignende nesa, vil SLK trolig få noen triangellignende luftinntak, for å etterligne årets F1-bil fra McLaren. Frontlyktene ser også ut til å få noen mindre endringer. Det samme gjelder i hekken. Kanskje er det snakk om LED-teknologi som er så populært om dagen?

Uforandret maskineri?

Mercedes-Benz SLK med forsiktig midtlivsoppdatering

Mercedes-Benz SLK med forsiktig midtlivsoppdatering

  1. Store bilder
Mercedes-Benz SLK med forsiktig midtlivsoppdatering


Motorene i SLK er relativt nye og derfor vil de sannsynligvis i all hovedsak forbli uendrede. Eventuelle forandringer vil nok først og fremst gjelde for 200 kompressor som har fått økt effekten fra 163 til 184 hestekrefter i både C- og E-klasse. I tillegg vet vi at det allerede eksisterer en direkteinnsprøytet versjon av 3,5-literen med 272 hester, 350 CGI. Denne yter 292 hester og 365 newtonmeter, i tillegg til at den har et merkbart lavere forbruk. Det ville vært merkelig om Mercedes lot BMW, som har lansert en rekke effektive direkteinnsprøytede motorer, få et større forsprang en nødvendig på motorsiden.

Annerledes interiør

Siden man faktisk tar seg bryet med å testkjøre, er det åpenbart at man må ha gjort noen forbedringer også på den tekniske siden. Hva disse består i, utover eventuelle motoroppgraderinger, vet vi imidlertid ikke. Litt mer interessant var det at testføreren forsøkte å dekke til dashbordet da vår spionfotograf forsøkte å ta bilder av interiøret, og lyktes, dessverre for vår del, med akkurat det. Det tyder i alle fall på at noe er annerledes i førermiljøet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

”Nye” Mercedes-Benz SLK vises på Frankfurt-utstillingen tidlig i høst.

  • Store bilder finner du her.
  • Her finner du mer Mercedes-Benz-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder