Mercedes-Benz SL

Den nye Mercedes-Benz SL vises ikke for verden før på bilutstillingen i Frankfurt til høsten, vi har bildene nå.

Mercedes-Benz SL
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Gjennom vår faste spion i Tyskland, Automedia, har vi fått tak i ukamuflerte bilder av den nye SL'en med taket på, samt noen lett tildekkede modeller med taket nede.

V8 med kompressor

Til å begynne med vil SL bli koblet med to motorer. Den første blir en gammel kjenning. SL 500 vil få en femliters V8 motor med 306 hestekrefter og 460 newtonmeter. Toppmodellen denne gangen vil ikke få V12-motor. Nå er det AMG som får slippe til med SL 55 AMG. Denne motoren er en variant av AMG’s 5,5-liters store V8-motor som har blitt utstyrt med kompressor. Effekten her vil bli 420 hestekrefter. Høsten 2002 vil det også komme en billigvariant med 3,2-liters V6-motor. Denne motoren finnes fra før i C-klasse, SLK, E-klasse, CLK og S-klasse og vil i SL 320 yte 224 hestekrefter og 310 newtonmeter. Senere vil SL 320 bli tilgjengelig med 6-trinns Sequentronic. V8-motorene vil bli tilgjengelig med 5-trinns automatgir men skal i 2004 bli utstyrt med 6-trinns automatkasser.

Masse elektronikk

Mercedes-Benz SL

Av utstyr for best mulig sikkerhet kan vi avsløre at Active Body Controll er på plass, ESP, verdens raskeste automatisk oppfellbare veltebøyle og super bremsene SBC (Sensotronic Brake Control). Sistnevnte vil blant annet sørge for at bremsene holdes tørre i regnvær og de har en ”stop and go” funksjon for bedre komfort i bykjøring. Denne fungerer slik at når du slipper gassen, bremser bilen av seg selv og plasserer seg med passende avstand til den som kjører foran.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Forbedringer

I forhold til den forrige SL’en er designet mye rundere og har helt klare trekk fra både SLK og den ekstreme SLR. Videre vil kalesjen være erstattet av ståltak av typen som vi kjenner fra SLK. Taket fjernes og forsvinner ned i bagasjerommet på bare 16 sekunder. Taket er nykonstruert og med taket nede har bagasjerommet et volum på 265 liter. Det er det samme volumet som den gamle SL’en har med taket oppe. Med taket oppe har du 300 liter bagasjeplass. I tillegg har de to småsetene bak forsvunnet - vi tviler på at de blir savnet.

Relaterte artikler

Test: Mercedes-Benz CL 600
Test: Mercedes-Benz S 500
Test: Mercedes-Benz C 320
Prøvekjøring: Mercedes-Benz C 32 AMG
Prøvekjøring: Mercedes-Benz SLK 32 AMG