Mercedes-Benz SL blir ny

Det er ikke lenge siden vi kunne bringe bevis på at SL snart får en facelift. Disse nye bildene viser at oppdateringen blir mer omfattende enn vi først trodde.

For bare et drøyt år siden fikk roadster-ikonet Mercedes-Benz SL en mindre oppgradering av spesielt det tekniske. Utseendet forble imidlertid nesten uforandret. Derfor er det også det visuelle som står i fokus når neste fase av denne generasjonen SL innledes. Bildene viser blant annet at fronten, luftinntakene og lyktene er helt nye. Den mer avrundede snuten trekker tankene i retning av firedørskupeen CLS og nye C-klasse. Hele panseret er også tildekket og vitner om forandringer. I tillegg er det åpenbart at det vil skje noe under den svarte plasten over hekken. Bildeleverandør Automedia mener at blant annet baklyktene vil bli redesignet.

Ny AMG-modell

Mercedes-Benz SL blir ny

  1. Store bilder


Selv om de utseendemessige forandringene av den klassiske roadsteren synes radikale, er det mer usikkert hva som skjer under skallet. I og med at bilene testkjøres, er det naturlig å anta at det er gjort forandringer i kjøreegenskaper og komfort eller motorisering. Når det gjelder sistnevnte vet vi allerede nå at toppmodellen SL 55 AMGs 5,5-liter med kompressor blir byttet ut med den nye AMG-motoren på 6,2 liter fordelt på åtte sylindre. Denne kommer i følge Automedia til å gi 525 hestekrefter, åtte mer enn i dagens SL 55, og får navnet SL 63 AMG.

612 hestekrefter

De andre motorene på henholdsvis 3,5 og 5,5 liter er relativt nye og blir sannsynligvis med videre frem mot neste generasjon SL som kommer i 2013. Det gjør også den definitive toppmodellen SL 65 AMG med sin biturboladede V12-motor. 612 hestekrefter og 1.000 newtonmeter burde uansett holde for de fleste.

Den oppdaterte versjonen av Mercedes-Benz SL er ventet presentert om cirka halvannet år.

  • Store bilder finner du her.
  • Her finner du mer Mercedes-Benz-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder