Mercedes-Benz S-klasse kommer som kabriolet

Idéen har vært oppe før, men nå er det virkelig alvor.

LUKSUS-CAB: Det er bekreftet, Mercedes-Benz skal lansere sin S-klasse som kabriolet. Basert på observasjoner av et lett kamuflert eksemplar ute på veien, har Automedia laget dette illustrasjonsbildet. Foto: AUTOMEDIA
LUKSUS-CAB: Det er bekreftet, Mercedes-Benz skal lansere sin S-klasse som kabriolet. Basert på observasjoner av et lett kamuflert eksemplar ute på veien, har Automedia laget dette illustrasjonsbildet. Foto: AUTOMEDIA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det gikk rykter om at det ville komme en åpen versjon allerede før dagens Mercedes S-klasse ble lansert. For S-klasse kabriolet er ingen ny idé hos Mercedes.

Allerede for to år siden klarte våre spionfotografer i Automedia å fange en prototype under testing via kraftige teleobjektiver, og siden har de fulgt nøye med.

Mercededs testet i tillegg publikums reaksjoner med en super-luksusversjon som konseptbil, da de viste Ocean Drive-konseptet i 2006.

Ikke som Ocean Drive

OCEAN DRIVE: I 2006 kunne vi vise dette bildet, men akkurat denne versjonen forble et konsept. Foto: DAIMLER
OCEAN DRIVE: I 2006 kunne vi vise dette bildet, men akkurat denne versjonen forble et konsept. Foto: DAIMLER Vis mer


De seneste månedene har Automedia kunnet observere det som helt klart er en kommende produksjonsmodell og nå har de altså laget illustrasjonen du kan se på hovedbildet.

Mercedes-Benz har tydeligvis bestemt seg for ikke å lansere en firedørs-cab som Ocean Drive var, men heller en slags åpen versjon av S-klasse Coupé.

Dette er uansett luksus på høyt nivå, som vi konstaterte da vi testet S 500 Coupé i vinter.

«Luftskjerf»

Vi regner det som en selvfølge at den åpne S-klasse vil komme med det patenterte «luftskjerfet», som altså sender varme luftstrømmer mot hals- og nakkepartiet til fører og passasjerer.

Automedia regner med at utvalget av motorer vil bli begrenset i forhold til de øvrige versjonene, men at det i det minste vil komme én med V12 og én dieselversjon.

Les også: Vi har kjørt ladbar Mercedes S-klasse!

Den kommende S-klasse i kabrioletversjon vil være en «ekte» sådan, med nedfellbart stofftak.

Det er ennå ikke kjent når bilen kommer på markedet, men det er lov å håpe at den blir vist i Frankfurt til høsten - hvis ikke Mercedees da velger å holde den igjen for å gi den USA-première i Detroit i januar.

LETT KAMUFLERT: Det er ikke så vanskelig å spå hvordan bilen blir seende ut når den ikke er mer maskert enn dette... Foto: AUTOMEDIA
LETT KAMUFLERT: Det er ikke så vanskelig å spå hvordan bilen blir seende ut når den ikke er mer maskert enn dette... Foto: AUTOMEDIA Vis mer


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer