Mercedes-Benz S-Klasse (1992)

Da Lexus og Audi begynte å bli brysomme i luksussegmentet, bestemte Mercedes seg for å vise hvem som var sjefen. Resultatet ble en overluksuriøs panservogn ingen hadde sett maken til.

Mercedes har lange tradisjoner for store luksusbiler. S-klasse kom først i 1972 med internbetegnelsen W116. Den holdt koken frem til 1979 da modellen W126 sto klar. Vårt eksemplar, W140, så dagens lys i 1991. Allerede i 1994 fikk den en facelift. Audi A8 og BMW 7-serie var innbitte konkurrenter. Mercedes er kjent for å lage evighetsmaskiner, men selv disse doningene merker tidens tann. Bløtt understell, slitne dempere og litt slitt drivverk. Sånn er det ofte på gamle biler som har rullet over 200 000 kilometer, selv om de en gang har tilhørt en direktør.

LES OGSÅ:

Mercedes-Benz S-Klasse (1992)

Motorutvalget er stort, helt fra en 2,8-liters sekser til størstemann på V12 og 6 liter. 3,5-liters diesel får du også. Vår testbil er en 3,2-liters V6 på 231 hester. 0-100 km/t går unna på 8,9 sekunder. Toppfarten er på 225 km/t. Motoren sparker bra ifra, men oppsettet er av det softe slaget. Det er interessant å se hvordan Mercedes gikk bananas i iveren etter å overgå alle konkurrentene på gadgets-fronten. Her er det til og med egne ryggepinner som kommer opp på bagasjelokket. Uten at det hjalp oss så mye da vi skulle lukeparkere gigantvogna…

Mercedes-Benz S-Klasse (1992)

Interiør
Oisann, det er en stund siden dette var på høyden… Altfor mange knapper og ruvende treverk gir en i overkant påtrengende luksusfølelse. Men du sitter bedre her enn i en BMW eller Audi. Det er forbasket komfortabelt – med doble vinduer, sminkespeil i baksetet og en rekke finesser som gjør kjøreturene behagelige.

Mercedes-Benz S-Klasse (1992)Oppsummering
Harry? Ja, mener de aller fleste i dag. Og S-klasse er blitt en prangende pyntegjenstand for Romani-familien. Men bryr du deg ikke om sånt, kan du gjøre et realt kupp på en bil som er blant de råeste innen luksussegmentet. Utvalget er overraskende stort, og komforten er udiskutabel. Men farene lurer og tidligere eiere kan ha sviktet omsorgsplikten. De tidlige modellene var plaget med noen barnesykdommer. Rust, oljelekkasje fra motor, defekt tenningslås, startsperre og alle tekniske duppeditter er utsatt for problemer. Sjekk derfor bilen grundig før du signerer.

Testresultat

Mercedes-Benz S-klasse (1992)

Prestisje, komfort og luksus

Litt utdatert, plaget av harrystempel og kan til tider virke FOR stor

Se alle våre tester