Mercedes-Benz S-Coupé kommer nå

Med Swarovski-krystaller i frontlysene håper Mercedes å lokke fram rikingene. Heldigvis har nye S-Coupé mer å by på.

<b>VILL OG VAKKER:</b> Mercedes-Benz S-Coupé blir vist på bilmessen i Geneve i mars. I juni kommer bilen på markedet.   Foto: Mercedes-Benz
VILL OG VAKKER: Mercedes-Benz S-Coupé blir vist på bilmessen i Geneve i mars. I juni kommer bilen på markedet. Foto: Mercedes-Benz Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For rett under et år siden, viste Mercedes-Benz frem Concept S-Class Coupé, og allerede nå skal de vise frem den ferdige produksjonsmodellen.

Nå har bildene kommet, og det er vanskelig ikke bli betatt. Går denne inn i historien som en av verdens vakreste biler?

Noen store forskjeller er det likevel ikke på produksjonsutgaven, og konseptbilen som vi har sett ved flere anledninger, og som begge er snytt ut av nesa på den noe mer ordinære S-klassen.

Størst først

Du bør ha til mer enn salt i maten dersom du skal ha en av de første bilene som kommer. Til å begynne med kommer nemlig kun S550 Coupé 4Matic. Det vil si den dyreste utgaven som blir å få, foruten en AMG-versjon.

LES MER OM BILENS STEREOSYSTEM

På sikt vil det komme mer folkelige utgaver, men først skal fiffen på sine øyeblikk på solsiden alene.

Se flere bilder utvendig:

Foto: Produsenten
Foto: Produsenten
Foto: Mercedes-Benz
Foto: Mercedes-Benz
Foto: Mercedes-Benz
Foto: Mercedes-Benz
Foto: Mercedes-Benz
Foto: Mercedes-Benz
Foto: Mercedes-Benz
Foto: Mercedes-Benz
Foto: Mercedes-Benz
VILL OG VAKKER: Mercedes-Benz S-Coupé blir vist på bilmessen i Geneve i mars. I juni kommer bilen på markedet. Foto: Mercedes-Benz


Tekno-bombe

Bilen er naturligvis et utstillingsvindu for hva Mercedes-Benz har å by på, når det gjelder teknologiske nyvinninger. Det samme med komfortutstyr – innvendig som utvendig. Bilen er blant annet den første som har det MB kaller «active curve tilting funkction», et system som samarbeider med «Active Body Control»-systemet, et system de har fra før.

Det som er nytt er at kameraer analyserer veien et stykke fremfor bilen, og lener bilen 2,5 grader innover i det du kommer inn i svingen.

Eksteriøret har vi allerede vært innom. Det må være noe av det mest harmoniske som har kommet fra denne kanten på mange år. Innvendig er vi på litt mer kjente trakter. Interiøret er i det store og hele hentet fra den ordinære S-klasse, men med litt ekstra raffinement som krydder.

LES MER OM BILENS DUFTSYSTEM

En av de kule funksjonene du vil finne er panoramavinduet som soltak. Her har du et 1,32 kvadratmeter stort glasstak hvor du selv kan velge hvor lyst eller mørkt glass du vil ha, eller sette det på automatisk blending. Også S-Coupé

Se flere bilder innvendig:

Foto: Mercedes-Benz
Foto: Mercedes-Benz
Foto: Mercedes-Benz
Foto: Mercedes-Benz
Foto: Mercedes-Benz


S-KLASSE MED SPESIELL MASSASJEFUNKSJON

Fra gammelt av

Mercedes-Benz trekker paralleller helt tilbake til 1952 og 300 S Coupe, når de snakker om nye S-Coupé. Den gang var slagordet «en bil for verdenseliten», et ordtak de helt sikkert ikke ville brukt i dag. Videre trekker de også frem CL-serien som en av bilens forgjengere.

Smaken er derimot som baken, og ikke alle har vært udiskutabelt pro alle modellene. Den nye S-Coupé er derimot en bil for vår tid, og vil garantert få mye anerkjennelse for sin design.

Husket jeg forresten å nevnte at det er Swarovski-krystaller i frontlysene?

Se selv:

 Foto: Mercedes-Benz
Foto: Mercedes-Benz Vis mer


.