Mercedes-Benz med enda en heftig sportsbil

Den vil nok ikke bli like kraftig motorisert som Mercedes-Benz SLR McLaren. Men med midtmontert motor og lav vekt vil nok ikke lillebror SLS McLaren stå tilbake for storebror når det kommer til kjøreglede.

Bildet er manipulert
Bildet er manipulert Vis mer

Mercedes-Benz med enda en heftig sportsbil

  1. Store bilder


Vår samarbeidspartner Automedia har knipset bilder av et kjøretøy som fremstår som en overdimensjonert gokart. Men bilen på bildene er ikke noe hvilket som helst leketøy. Ifølge Automedia ser vi her en prototype på den kommende modellen SLS McLaren. SLS McLaren vil bli en skikkelig sportsbil med midtmontert motor og får sannsynligvis et svært lavt tyngdepunk, et skikkelig stivt hjuloppheng og tilhørende heftig veigrep.

Utfordrer både italienere og landsmenn

SLS McLaren, hvis dette blir navnet, vil gå rett i strupen på lette italienske sportsbiler som Ferrari 360 Modena og Lamborghini Gallardo. Men heller ikke tyske bilprodusenter skal føle seg helt trygge. SLS McLaren vil helt sikkert også fremstå som et alternativ til diverse Porsche 911-varianter, for ikke å snakke om den kommende Audi R8.

Treseter?

Mercedes-Benz med enda en heftig sportsbil


I utgangspunktet er de fleste biler i denne klassen tosetere, selv om Porsche 911 har symbolske bakseter. Automedia spekulerer imidlertid i at SLS vil bli en treseter. Tredjemann vil i tilfelle bli henvist til å sitte i midten av bilen, bak de to forsetepassasjerene.

2.000 i året?

Automedia velger imidlertid foreløpig å ikke spekulere i motoralternativer eller lanseringstidspunkt. Det er imidlertid klart at SLS-prosjektet er i startgropen og at vi nok fortsatt er noen år unna den ferdige produksjonsbilen, som sannsynligvis i utgangspunktet vil bli laget i omkring 2.000 eksemplarer i året. Innen den tid vil Mercedes-Benz helt sikkert ha introdusert en rekke nye motorer. Vi regner imidlertid med at motoren får minimum åtte sylindre og minst 400 hestekrefter. Og 0 til 100 bør gå unna på under 5,0 sekunder.

Artikkelen fortsetter under annonsen

  • Store bilder finner du her.
  • Her finner du mer Mercedes-Benz-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder