Mercedes-Benz GLC som Coupe Concept

Mercedes kaller dette en studie, men de lurer ikke oss - dette er en kommende mini-GLE.

<b>X4-KONKURRENT:</b> Mercedes-Benz Concept GLC Coupé vises her med 21-tommers felger og i lakkfargen Solarbeam. Vi tipper utseendet vil bli omdiskutert, men hvem Mercedes har i siktet med denne bilen er rimelig åpenbart. Foto: DAIMLER
X4-KONKURRENT: Mercedes-Benz Concept GLC Coupé vises her med 21-tommers felger og i lakkfargen Solarbeam. Vi tipper utseendet vil bli omdiskutert, men hvem Mercedes har i siktet med denne bilen er rimelig åpenbart. Foto: DAIMLER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bilen Mercedes viser i Shangai er ikke direkte liten, men den er mindre enn GLE Coupé, som Mercedes lanserte som produksjonsbil for ikke så lenge siden.

Og mens GLE tilsvarer BMWs X5, tilsvarer GLE Coupé BMW X6. Med andre ord er det i dette nisjesegmentet Mercedes som dilter etter BMW - mens det i andre bilklasser er omvendt. For eksempel lanserte Mercedes B-klasse lenge før BMW fulgte etter med sin 2-serie Active Tourer.

Studie...?

Nå skjer det igjen: Etter at BMW lanserte en mindre kupé-SUV i fjor med sin X4, viser nå Mercedes en tilsvarende modell. Enn så lenge kaller de det en konseptbil, eller produksjonsnær «studie» som det også står i pressemeldingen fra Daimler.

Offisielt navn er Mercedes-Benz Concept GLC Coupé, og de som følger med vil minnes at det også var med en konseptbil, Concept Coupe SUV, at Mercedes «forhåndsannonserte» GLE Coupé.

Nye inntektskilder

Hva synes du?

Denne bilen er... (Avsluttet)
Tøff og pen(57%) 934
Verken tøff eller pen(21%) 350
Tøff, men ikke pen(18%) 298
Vet ikke(3%) 48
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Det er åpenbart at å være til stede i slike nisje-segmenter er lukrativ business som gjør det mulig å ta høye priser fra velbeslåtte kundegrupper. De tekniske plattformene deles jo av stadig flere modeller hvilket kan gi lavere stykkostnader. Vi forventer med andre ord at GLC Coupe kommer i produksjon i overskuelig fremtid.

S-hekk

Konseptbilen vises på bilmessen i Shanghai og er altså en mer kompakt bil enn GLE. Konseptbilen er en fireseter som er 473 centimeter lang og har en akselavstand på 283 centimeter.

Lyktene kaller Mercedes lys-skulpturer - selvsagt dreier det seg om LED-lamper som er automatisk og selektivt nedblendbare.

Hekken er inspirert av den eksisterende S-klasse Coupé, som vi testkjørte i vinter.

RØFF SAK: Bortsett fra muligens kupé-fasongen er det ikke akkurat tilbakeholden eleganse som preger Concept GLC Coupe.
S COUPE-INSPIRERT: Hekken minner en god del om S-klasse Coupé. Foto: DAIMLER
KUPE FOR TERRENGET: Den skal kunne bevege seg utenfor veien, men de fleste kundene av en eventuell produksjonsbil vil nok holde seg til asfalten.
LYSSKULPTURER: Det er hva Mercedes kaller de LED-baserte hovedlysene.
X4-KONKURRENT: Mercedes-Benz Concept GLC Coupé vises her med 21-tommers felger og i lakkfargen Solarbeam. Vi tipper utseendet vil bli omdiskutert, men hvem Mercedes har i siktet med denne bilen er rimelig åpenbart. Foto: DAIMLER


Drivlinjen er det ikke noe konsept-aktig ved. Under panseret finnes en V6 biturbomotor som yter 367 hestekrefter og et dreiemoment på 520 newtonmeter. Den er koblet til den relativt nye 9-trinns automatgirkassen til Mercedes og selvsagt har GLC Coupé 4Matic firehjulsdrift.

Så gjenstår det bare å se når det som kan bli den syvende SUV-en fra Mercedes vil komme i produksjon.

TEKNISKE DATA
  
Concept GLC Coupé 
Biltype4-dørs, 4-seters kupé-konseptbil
MotorV6 biturbo, direkteinnsprøytning
Slagvolum2.996 ccm
Maks. effekt367 hk
ved o/min.5.500
Dreiemoment520 Nm
ved o/min.1.400-4.000
Girkasse9G-Tronic 9-trinns automat
  
Drivende hjul4Matic permanent firehjulsdrift
Lengde472,7 cm
Bredde med / uten speil215 /200 cm
Høyde159 cm
Akselavstand282,7 cm
Sporvidde foran / bak165,7/168,7 cm
Hjuldimensjon foran8 J x 21 / 255/50 R 21
                      bak9.5 J x 21 / 285/45 R 21