Mercedes B-klasse med facelift og el-motor

Den blir presentert i Paris i oktober og ventes å komme til Norge i løpet av høsten.

<b>ELEKTRO-MERCEDES:</b> Slik blir den elektriske B-klassen.Ÿ Foto: DAIMLER
ELEKTRO-MERCEDES: Slik blir den elektriske B-klassen.Ÿ Foto: DAIMLER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mercedes-Benz vil presentere den oppdaterte B-klassen i forbindelse med Paris Auto Show som åpner den første uken i oktober, men allerede nå har vi bilder av og mer informasjon om faceliften.

Sammenliknet med dagens modell, som har eksistert siden 2011, vil denne utgaven få en oppdatert og noe sintere front med ny støtfanger og større luftinntak. I tillegg vil den nå komme med LED-kjørelys.

Det er også gjort noen små endringer bak på bilen. Blant annet vil den få en ny og kraftigere bakfanger og krummede detaljer rundt enderørene.

NYTT ANSIKT: Selv om faceliften ikke er av den ekstreme sorten, ser man likevel noen nye trekk. Blant annet en større og mer luftig grill. Foto: DAIMLER
NYTT ANSIKT: Selv om faceliften ikke er av den ekstreme sorten, ser man likevel noen nye trekk. Blant annet en større og mer luftig grill. Foto: DAIMLER Vis mer
BAK SOM FORAN: I likehet med fronten har også baken fått en liten oppdatering. Blant annet ny fanger. Foto: DAIMLER
BAK SOM FORAN: I likehet med fronten har også baken fått en liten oppdatering. Blant annet ny fanger. Foto: DAIMLER Vis mer
Man ser tydelig likhetstrekkene til lillebror A-klasse.

Velg stemning etter humør

Innvendig vil mange kjenne igjen elementer fra de allerede eksisterende Mercedes-modellene.

Faceliften vil få en stor skjerm som er montert på dashbordet, og nytt multifunksjons styrehjul i midtkonsollen. Dessuten blir det større muligheter til å gjøre individuelle justeringer på stemningen i kabinen med 12 ulike fargevalg på belysningen.

BESTEM HUMØRET SELV: Det vil nå bli mulig å bestemme stemningen i bilen selv via ulike valg for lyssetting. I tillegg har den fått en stor skjerm i dashbordet og nytt multifunksjons styrehjul i midtkonsollen. Foto: DAIMLER
BESTEM HUMØRET SELV: Det vil nå bli mulig å bestemme stemningen i bilen selv via ulike valg for lyssetting. I tillegg har den fått en stor skjerm i dashbordet og nytt multifunksjons styrehjul i midtkonsollen. Foto: DAIMLER Vis mer


Den vil også bli tilgjengelig med keyless og Mercedes' aktive bremsesystem. Via en oppgradert kjøreassistent vil førerens konsentrasjon og oppmerksomhet følges på motorveien.

Nye B-klasse vil med andre ord få det samme utstyret som de andre oppdaterte Mercedes-modellene.

Elbil

Det som for mange er mest interessant med denne lanseringen, spesielt med tanke på det norske markedet, er at B-klasse nå vil bli tilgjengelig som elbil under navnet B-Class Electric Drive.

Elbil-utgaven vil også bli presentert i Paris i starten av oktober, og Dinside vil komme med en prøvekjørt-test av bilen i starten av november.

Tidligere har Mercedes kun hatt èn elbil i sitt sortement, og det er en miljøutgave av toppmodellen SLS AMG. Med andre ord, ikke en bil for hvermansen.

Bilen vil ha en elmotor på 132kW, noe som tilsvarer 180 hestekrefter, og et dreiemoment på 340 Nm. 0 - 100 er unnagjort på 7,9 sekunder.

Det er både tydelig og lite overraskende at Mercedes ønsker å gi BMW i3 en direkte konkurrent. En duell vi ser frem til.

BMW i3-KONKURRENT: B-klasse Electric Drive vil bli en direkte konkurrent til BMW i3. Foto: DAIMLER
BMW i3-KONKURRENT: B-klasse Electric Drive vil bli en direkte konkurrent til BMW i3. Foto: DAIMLER Vis mer