Mercedes A-klasse "on tour"

A-Klasse skal bane vei for Mercedes nye designspråk.

Concept A 2011
Concept A 2011 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mercedes går svanger med en ny A-klasse, noe vi har skrevet om før. Til nå har vi sett skisser, spionbilder og datamanipulerte bilder som viser hvordan noen tror den kommer til å bli. Strengt tatt var det med en viss undring vi registrerte at den ikke ble vist frem i Frankfurt nylig, ettersom den ble vist på bilmessen i Shanghai tidligere i år. Nå skal den ut på landeveien for å vises frem.

Ny B-Klasse kommer i høst

Vist i Shanghai

Den gang A-konseptet ble vist i Shanghai fikk vi vite at den inneholdt Mercedes-Benz sitt nye DNA. Budskapet ble ytterligere forsterket da konseptbilen F125 ble vist i Frankfurt. Likhetstrekkene i designretningen var mange, noe som betyr at Mercedes-Benz allerede er inne i den fasen hvor kundene skal tilvennes deres nye designspråk. Dette snikintroduseres som regel gjennom konseptbiler. Deretter nedtones strukturen en anelse, og vips, et nytt produkt er i handelen før du aner ordet av det. Nå vet vi mer om hvordan nye Mercedeser kommer til å bli, og vi er strengt tatt ikke skuffet.

Se bilder av A-Klasse konsept:

Concept A 2011


Markedstilpasning

Med en slik gradvis markedsintroduksjon vil vi forbrukere sitte igjen med et inntrykk av å ha sett, og blitt kjent med, det ferdige produktet allerede før det er lansert og vist. Det er det som kalles markedstilvenning. I tillegg er vi nå så tidlig inne i fasen at det fortsatt er rom for Mercedes å gjøre endringer av elementer som klart og tydelig ikke er vel ansett av markedet.

Mer om B-Klassen

Mange hemmeligheter

Regn likevel med at A-Klasse blir noe likt det vi ser på bildene og videoene. Bilen skal nå ut på en turné i England, noe Mercedes gjør som en kombinasjon av markedsføring og en markedsundersøkelse. Vi vet foreløpig lite om nye A-Klasse, annet at den blir forhjulsdreven, har motoren foran, får panorama soltak, intelligente lyssystemer, og skal være lastet med innovativt sikkerhetsutstyr.

En Mercedes av heftigste sort

Se videoer:

Dersom du har lyst på en interaktiv reise med nye A-Klasse konseptet, så har Mercedes laget en egen side hvor du kan leke rundt. Den finner du her.