Mercedes 230E 1990: Tungstartet

Bilmerke: Mercedes Benz
Modell: 230E
Motor: 2.3
Årsmodell: 1990
Kilometerstand: 236.000

Problem: Tungstartet.
Hei Bildoktor. Denne bilen har KE-jetronic bensininnsprøyting. Bilens problem er: Tungstartet når den er kald. Må tråkke gassen helt i bunn før den starter. Når den er varm så starter den nesten normalt, men må gi litt gass. Når motoren er driftsvarm går den fint på tomgang. Men når den er kald så går den svært lavt på turtall. Jeg har byttet plugger, pluggledninger, fordeler/rotor, filter. Har fått mange innspill fra andre:
At det kan være kaldstart ventilen, eller temp føler. Noen sier at det er noe galt med styreenheten. Jeg håper du kan gi meg et svar på dette.

Tusen takk, for en fin tjeneste.

Svar: Når en bil med KE-jetronik ikke fungerer ved kald motor så er det flere ting som bør sjekkes, og det kan være vanskelig å finne feil. Overspenningsreleet som sitter ved styreenheten kan være defekt eller sikringen til denne kan være defekt. Termotidsgiveren som skal koble inn kaldstartventilen, alt etter hvor kaldt det er, kan være defekt eller ha dårlig kontakt på stikk. Ellers kan det være at dyser ikke klarer å sprøyte inn bensin på korrekt måte eller at bensintrykket er for lavt. En justering av bensinmengdemåleren på et verksted som kan dette kan også være til god hjelp dersom ingenting annet hjelper.

Artikkelen fortsetter under annonsen