Mercedes 230 TE 89: Ladeproblemer

Bilmerke: Mercedes Benz
Modell: 230 TE
Motor: 2,3 l Bensin
Årsmodell: 1989
Kilometerstand: 300.000

Problem: Ladeproblemer.
Har problemer med at den ikke lader opp batteriet. Har byttet regulatoren og batteri. Har også observert at ladelampen ikke lyser. Verken når jeg vrir om tenningen eller når jeg starter. Har byttet pære, da jeg ble tipset om at den måtte være inntakt? Lyser fortsatt ikke. Sliter litt med å følge denne ledingen fra lampen og inn i motorrommet. Vet heller ikke hvor den skal være koblet inn på. Har prøvd å måle spenningen på dynamoen, men den viser det samme som batteriet. (Ca 12,5V ved fulladet batteri) Kan dette ha en sammenheng med at lampen ikke lyser?

Skal det sitte en sikring på ledningen inn til lampen og i tilfelle hvor, eller er det en egen sikring i sikringsboksen? Har sjekket alle der, men det kan kanskje være dårlig kontakt på den ene??

Håper at du kan hjelpe meg med dette?

Svar: Når du setter på tenninga så får ladelampa pluss fra tenninga og minus igjennom dynamoen slik at den lyser opp. Når du så starter og dynamoen begynner å lade så blir det pluss på begge sider av ladelampa og da lyser den selvfølgelig ikke. Det sitter tre ledninger på denne dynamoen etter hva jeg husker. 2 tykke som er ifra batteri pluss og en tynn som kommer ifra ladelampa. Denne setter du til gods og ser om ladelampa lyser med en klar rødfarge. Gjør den det så kan du trygt skifte dynamoen fordi det da er dioder eller kontaktproblemer og ikke regulatoren som er defekt. Lyser den ikke så er det et brudd eller dårlig kontakt i ledningen ifra dynamoen til lampa i instrumentet.

Artikkelen fortsetter under annonsen