Mercedes 230 CE 1998: Høyt oljeforbruk

Bilmerke: Mercedes
Modell: 230 cupe (124-serien)
Motor: 2.3
Årsmodell: 1998
Kilometerstand: 210.000

Problem:
Hei du. Jeg er eieren av en W124 230 CE, helt genial bil og nydelig å se til. Ingen problemer uten om ett...

De siste månedene har oljeforbruket steget. Jeg må etterfylle 1 gang i måned. Når motoren er varm synker oljetrykket, før datt den ned til 2, men nå enda videre, 1.5 bar.
Dette kan være min egen feil, siden jeg hadde det litt for kjekt på en parkeringsplass i skikkelig Bergensvær for en stund siden...

Svar: Har du et oljeforbruk på over en liter per 1.000 kilometer, er det mest sannsynlig noe som ikke stemmer. Dersom det i tillegg er for lavt oljetrykk så kan det være at motoren har blitt utsatt for mye slitasje på lagre på grunn av at motoren har vært kjørt oljetørr! 1,5 bar er kanskje ikke noe dårlig trykk på tomgang så det er ikke sikkert at det betyr noe annet enn at oljen begynner å bli tynn og gammel! Du må måle om oljetrykket er for lavt ved hjelp at et manometer og sammenlikne data med spesifikasjoner for din bil. Du kan ha en oljepumpe som begynner å bli slitt! Oljeforbuket kan skyldes dårlige ventiltettninger, slitte ventilstyringer, slitte oljeringer eller at det er litt lekkasje i toppakningens oljekanal. Høye turtall skal jo ikke ødelegge ting i en varm motor som det ikke er noe feil på, men alt med måte! Lykke til.