Mercedes 230 CE 1992: Gassen henger

Bilmerke: Mercedes
Modell: 230 CE (124)
Motor: 2,3 bensin
Årsmodell: 1992
Kilometerstand: 200.000

Problem: Henger igjen på gass.
(1) Den henger igjen når jeg gir gass for fort (feks. skal kjøre forbi en bil på 3.de giret). Noen ganger hender det at den vil kveles helt og bare stå og gå ujevnt på tomgang (akkurat som om den bare går på 2-3 sylindere) Prøver jeg å gi gass når dette skjer, kveles den. Starter på nytt og venter litt, så kan jeg kjøre videre. (Det virker som den er bedre når det er kaldt ute?)
(2) Noen ganger når jeg har startet bilen, virker ikke viften på varmeapparatet? Starter så bilen på nytt, da virker den. Pussig?

Svar: Når det gjelder ditt første problem så kan dette være et dårlig fordelerlokk eller rotor som i mange tilfeller er så brendt at gnisten ikke klarer å komme fra coil til tennpluggene. Det kan være overslag i tennpluggledninger, hetter eller i selve tennpluggene. Andre ting kan være at justeringen på det store spjeldet på bensinfordeleren er litt feil, dårlig temperatursensor, feiljustert føler for spjeldposisjon eller at en eller flere av dysene er dårlige. Disse tingene bør du overlate til et bilverksted som kan disse tingene. At vifta ikke fungerer noen ganger etter start kan bety at bryteren ikke får spenning fra en dårlig tenningsbryter, dårlig kontakt på viftebryter eller at viftemotoren er utslitt.