Mercedes + BMW = småbiler?

Mercedes-Benz kommer til å få hjelp av BMW til å utvikle neste generasjon A-klasse. Det sier i alle fall ryktene som nå florerer i bilpressen.

Ryktene rundt neste utgave av Mercedes-Benz A-klasse er mange. Først ble det hevdet at det tyske stormerkets minste modell skal legges ned, men nå mener mange at modellen skal videreføres, med hjelp av erkekonkurrenten BMW. Amerikanske Leftlanenews.com er blant mediene som formidler disse teoriene.

Felles plattform

Den oppsiktsvekkende løsningen består i å basere de to merkenes småbiler, A-klasse og Mini, på samme plattform som i så tilfelle vil bli utviklet i fellesskap. Dette vil være kostnadsbesparende for begge parter, for ikke å snakke om den tekniske kompetansen som kan utveksles.

Chrysler

Mercedes-Benz A-klasse
Mercedes-Benz A-klasse Vis mer
Mini Cooper S
Mini Cooper S Vis mer


I utgangspunktet hadde Mercedes-Benz tenkt å utvikle neste generasjon av sin småbil i samarbeid med konsernbror Chrysler, men ettersom disse selskapene nå skiller lag, faller den løsningen i fisk.

Hybrid-samarbeid

Allerede i dag samarbeider BMW og Mercedes-Benz om plattformer til kommende hybridmodeller, og med dette i tankene, er et småbilsamarbeid langt fra usannsynlig.

2010?

De eventuelle resultatene fra dette samarbeidet vil trolig bli vist rundt 2010. Dagens A-klasse ble lansert for om lag tre år siden og vil være moden for et modellskifte om cirka tre nye år.

Her finner du mer Mercedes-Benz-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder