Mer trøkk Lamborghini Murciélago

Lamborghini viser en oppfrisket versjon av Murciélago på bilutstillingen i Geneve. Mer effekt er løsningen for å hevde seg mot Enzo Ferrrari, Mercedes SLR og Porsche Carrera GT.

Mer trøkk Lamborghini Murciélago

  1. Store bilder


Det nye navnet er en forkortelse for effekten og motorposisjonen. LP står for "longitudinale posteriore" og effekten er 640 hestekrefter. Det var ventet at Lamborghini ville komme med en oppgradering av Murciélago nå siden det snart er fem år siden bilen ble vist på bilutstillingen i Frankfurt i 2001.

Motor

De største oppgraderingene finner vi motorrommet. Slagvolumet har økt fra 6,2 til 6,5 liter, effekten har økt fra 580 til 640 hestekrefter og dreiemomentet på den nye bilen er 660 newtonmeter. Effekten er hentet ut ved å lage nye sylindertopper, nytt innsug med variabel geometri, ny veivaksel, nye kamaksler og nytt eksosanlegg.

Den økte effekten gjør at 0 til 100-tiden forbedres mye. Før brukte Murciélago 3,8 sekunder på den øvelsen. LP640 bruker 3,4 sekunder.

Eksteriør

LP640 har også ny støtfanger foran og bak, nye baklys og eksosanlegget avsluttes nå med ett stort hull i stedet for to runde. LP640 har også fått et asymmetrisk designkjennemerke. På venstre side ved bakhjulet har LP640 et stort hull som skal lufte oljekjølerne. Høyre side av bilen har ikke denne åpningen.

LP640 leveres med enten en sekstrinns manuell girkasse eller en automatisert utgave, e-gear. Da får du også noe som heter Thrust Mode. I likhet med forrige Murciélago har også denne varianten firehjulsdrift. I utgangspuktet er fordelingen 30 prosent foran og 70 prosent bak, men opptil 100 prosent kan fordeles til enten for- eller bakaksel. Fordelingen av krefter er ikke elektronisk styrt i motsetning til mange andre systemer. Her er det vekfordeling og veigrep som bestemmer hvor kreftene skal kanaliseres.

Dekkdimensjonene er av den brede typen. Foran er det plassert 245/35-18 og bak har den 335/30-18. Dekkvalget er Pirelli P Zero Rosso til "normal" kjøring og Pirelli P Zero Corsa for de som skal bruke alt bilen har på lager. Til og med vinterdekk er under utvikling. Pirelli skal levere P Zero Sottozero for dem som skal driste seg ut på snøføret.

Bilen er på markedet til sommeren.

Store bilder av Murciélago LP640 finner du her.

Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.