Mer sporty Honda Civic

Honda Civic er fortsatt fersk på markedet, men nå lanseres også en tredørs variant, kalt Type S, som skal appellere til et yngre publikum.

Mer sporty Honda Civic

Mer sporty Honda Civic

  1. Store bilder


Allerede med fem dører er Civic en ungdommelig og spenstig bil. Designen er noe av det friskeste vi har sett i kompaktklassen, og kjøreegenskapene innfrir det eksteriøret signaliserer. Når Honda nå lanserer Type S på London Motor Show, er det for å forsterke dette imaget ytterligere. Designmessig er tredørsversjonen ganske lik, men kupèprofilen er mer fremtredende. Sideskjørtene er annerledes, og sammen med bredere sporvidde bak og dypere luftinntak i fronten, skal det sørge for en mer kraftfull fremtoning. Det er helt tydelig at Honda vil at denne bilen skal fremstå som sportslig og betoner da også det ved å ha standardfelger på hele sytten tommer.

Gode plassforhold

Mer sporty Honda Civic


Interiøret er i all hovedsak likt det vi finner i en vanlig femdørs Civic, men setene er i svart alcantara og rattet er skinntrukket. Pedalene er i aluminium. For øvrig hevder Honda at Type S skal være like rommelig for passasjerer og bagasje som standardmodellen med fem dører. Baksetene kan legges ned og man får da et flatt gulv med 485 liters lastekapasitet. For øvrig er alt sikkerhetsutstyr som kollisjonsputer, aktive hodestøtter, elektronisk antiskrens og beltevarslere standard. Honda opplyser at de forventer fem av fem stjerner i Euro NCAPs kollisjonstest.

Sportsligere

Mer sporty Honda Civic


Type S skiller seg også fra vanlige Civic gjennom et sportsligere oppsett på chassiset. Støtdempere og fjærer er strammet opp, og sporvidden bak er økt med 20 mm. Dette skal gi bedre kjøregenskaper og kvikkere styrerespons. Motorutvalget består i to velkjente konstruksjoner, en diesel og en bensinmotor. De yter begge 140 hestekrefter, men dieselen har 340 newtonmeter mot bensinmotorens 176. Mange venter imidlertid spent på Type R, sportsversjonen av Civic Type S, som debuterer på bilutstillingen i Paris i oktober. Motoren en videreutviklet utgave av 2,0-literen fra forrige generasjon Civic Type R, men yter fortsatt 200 hesterkrefter.

Både Type R og Type S vil kunne bestilles i en oppgradert utstyrsversjon kalt GT. Det betyr blant annet panoramatak i glass, tosoners klimaanlegg samt regn- og lyssensorer. Prisene på Type S er foreløpig ikke klare, men lanseringen er til våren.

  • Store bilder finner du her.
  • Her finner du mer Honda-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder