Mer sport fra Volvo

Audi har sin S-serie, BMW sine M-modeller og Mercedes-Benz AMG. Volvo har hittil bare hatt sine T5 modeller – men nå kommer R.

Det er vanskelig å beskylde Volvo sin S60 og V70 serie for å være undermotorisert. Spesielt med bokstavene T5 på bakluken. Da har du nemlig 250 hester til disposisjon fra den femsylindrede turbomotor.

Krefter i fleng

Volvo mener imidlertid at det ikke er nok. Derfor utvikler de nå V70 R og S60 R. Biler hvor kjøreegenskaper og ytelser er viktigere enn noe annet. Turbomotoren fra T5 har gjennomgått en kraftig kur og skal i R-utgave yte 300 hester. For å overføre kreftene til jordskorpen blir både S60 R og V70 R utstyrt med firehjulsdrift, AWD.

Fra sommeren

Mer sport fra Volvo

Det er likevel ikke bare under panseret R-utgavene vil skille seg fra T5-utgavene. Også utvendig blir det forandringer. Både S60 R og V70 R får kraftigere støtfangere foran med større luftinntak, større hjul samt et understell som er senket og stivet opp. I interiøret får de endrede instrumenter, bøtteseter og et mindre og mer sportslig ratt.

Det er ikke offisielt når bilene kommer på markedet, men våre kilder regner med at de første bilene er klare i løpet av sommeren 2002.

  • Les vår test av Volvo S60 T5

  • Les vår test av Volvo V70 T5

  • Her finner du flere nyheter om Volvo