Nye E-klasse ligner på denne, ConceptFascination, som ble vist i Paris i høst. Foto: Stian Gihle
Nye E-klasse ligner på denne, ConceptFascination, som ble vist i Paris i høst. Foto: Stian GihleVis mer

Mer om Mercedes E-klasse

Vi har sett bilder av den nye E-klasse og E-klasse kupé.

Vi kan si det med en gang. Den nye E-klassen ser bra ut, men dessverre fikk vi ikke ta bilder av den. Etter denne episoden i fjor hvor vi tok bilder av en plakat med den nye SL-en, ble undertegnede høflig fratatt fotoutstyr før han fikk se bilder av nye E-klasse. Dermed blir det ingen direktebilder i år.

Derfor tar vi det verbalt: Kommende E-klasse ligner veldig på ConceptFascination (se bilder nedenfor) som ble vist i Paris tidligere i høst. Lyktene og snuta på ny E blir veldig lik denne bilen. Profilen konseptbilen har på siden kommer også med, samt den kraftige hjulbuen rundt bakhjulene.

Motorer

Ny E-klasse kommer med delvis oppdatert motorrekke. De meste interessante for Norge blir E 200 CDI, E 220 CDI og E 250 CDI. E 200 CDI får 136 hestekrefter og én turbolader. E 220 og E 250 får to turboladere og henholdsvis 170 og 204 hestekrefter. Dette er også firesylindrete motorer.

Vi regner med at 204 hesteren får 500 newtonmeter også i E-klasse. Denne motoren finnes allerede i C 250 CDI. Firer med 500 newtonmeter er heftig!

E 250 CDI kommer også med firehjulsdrift. Dette blir den første E-klasse med firesylindret motor og firehjulsdrift. Minste motor med firehjulsdrift fra Mercedes vil være GLK 220 CDI (170 hk) som kommer til våren.

CLK utgår

Det er også bekreftet at CLK forsvinner i denne omgangen. CLK blir erstattet av E-klasse kupé. Denne kupéen kommer også som E-klasse kabriolet. Til slutt kommer det også stasjonsvogn.

Lansering

Ny E-klasse sedan kommer til Norge i mars. Neste mann ut er E-klasse kupé som kommer i mai. Deretter blir det en pause frem til november når kabrioleten dukker opp. E-klasse stasjonsvogn kommer ikke før i desember (neste år).

Nye E-klasse ligner på denne, ConceptFascination, som ble vist i Paris i høst. Foto: Stian Gihle

Disse bildene er av ConceptFascination som ble vist i Paris i høst.

Spionbilder av E-klasse kupé finner du her.