Foto: Automedia
Foto: AutomediaVis mer

Mer om M-ladet X5

BMW planlegger flere M-versjoner. M-biler er sportsvarianter og toppmodeller av vanlige BMW-modeller.

BMW har hatt som mantra at M-biler skal ha uladet motor, altså hverken turbo eller kompressor. Dagens M3 og M5/6 har turtallsmotorer som trekker mot nærmere 9.000 omdreininger. Ekstremt gromt i lave sportsbiler, men kanskje ikke fullt så hensiktsmessig i en SUV.

Uansett blir dette en stor overgang for BMW, og vi regner med at både X5 og X6 får samme motor.

V8 biturbo

Motoren det går rykter om er den kjente V8-eren som allerede sitter i X6 xDrive50i og 750i. Den yter fra før 407 hestekrefter, men vil antagelig få et skikkelig rykk effektmessig over i M-drakt. BMW er ikke på høyde med Mercedes og Porsche når det gjelder super-SUV-er og kan vel neppe la den situasjonen vare veldig mye lengre.

Foto: Automedia
Foto: Automedia
Foto: Automedia
Foto: Automedia
Foto: Automedia


Det er mildt sagt uklart hvilken effekt denne motoren vil ende opp med, men den må opp mot 500 hestekrefter, og helst mer, hvis den skal være spennende i konkurransen med Cayenne Turbo og ML 63 AMG.

På bildene kan man se at den har fire eksosrør bak, et typisk M-merke, større luftinntak og bredere skjermer. De som virkelig har spisskompetanse ser også at fronten har fått en facelift og blitt utstyrt med frontlys fra X6.

Vår spådom er at denne bilen ikke er veldig langt unna en lansering.

Artikkelen fortsetter under annonsen