Mer og mer "Fast and Furious" fra Mitsubishi

Muskelbiler av typen som blir udødeliggjort i bilspill for PC og konsoll, samt i en egen genre filmer, er til en viss grad en japansk spesialitet, og Lancer Evo-serien er en av artens fremste eksponenter.

Skisse som viser Prototype X - mer i vårt fotoalbum
Skisse som viser Prototype X - mer i vårt fotoalbum Vis mer

Mer og mer "Fast and Furious" fra Mitsubishi

  1. Store bilder - Prototype X
  2. Store bilder - Evo-show!


Som vi skrev forleden angående den helt nye Lancer-modellen: Mitsubishi er i siget. Og ikke minst når det gjelder kommunikasjon om kommende modeller. Regelmessig kommer det noen drypp med informasjon om nyhetene vi kan vente oss. Her er nye skisser av neste generasjon Lancer Evo - Evo X. Men vi har flere bilder også...

"Prototype X" til Detroit

Bilen kommer til å bli vist på bilutstillingen i Detroit i januar. Skissene vi har mottatt i forkant viser en tøffere variant av nye Lancer, som vi allerede har vist bildene av her på DinSide. Ikke overraskende er det særlig de bredere skjermene, de voldsomme felgene, den mer aggressive fronten og den voluminøse vingen over hekken som utgjør de visuelle forskjellene.

Hyper-avansert firehjulsdrift

Nye Lancer presenteres i USA i januar med navnet Lancer Sports Sedan
Nye Lancer presenteres i USA i januar med navnet Lancer Sports Sedan Vis mer


Det sies ikke mye om hva som kommer til å befinne seg under panseret på Lancer Evo X, det er særlig systemet for firehjulsdrift som fremheves. Det går under navnet S-AWC som står for "Super All-Wheel Control", med andre ord et avansert styringssystem for firehjulsdriften. Det dreier seg om et system som integrerer kontrollen med, og fordelingen av, drivkraft, nedbremsing, styring og demping for hvert av de fire hjulene. Dette høres ut som det er inspirert av teknologien som benyttes i WRC-bilene i verdensmesterskapet i rally.

Grillen blir omvendt i forhold til forrige generasjon (Her: Concept Sportback)
Grillen blir omvendt i forhold til forrige generasjon (Her: Concept Sportback) Vis mer


Når det gjelder motorisering regner vi det som sannsynlig at tradisjonen med en blodtrimmet toliters turbomotor vil bli holdt i hevd. I siste generasjon Evolution, IX FQ-360, som ble vist i London i sommer, oppnås en toppeffekt på 371 hestekrefter. I pressemeldingen fra produsenten nevnes bare en "ny" MIVEC-motor. Forkortelsen står for Mitsubishi Innovative Valve timing and lift Electronic Control.

Vi kommer tilbake med mer nytt om den kommende Evo-modellen, og forhåpentligvis mer aktuelle bilder, i ukene som kommer.

  • Relatert artikkel: Ny generasjon Mitsubishi Lancer
  • Store skisser av Prototype-X, store bilder av helt nye Lancer
  • Omtrent slik blir kommende Evo-X: Konsept-fotoalbum
  • Her finner du mer Mitsubishi-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder