Mer Mercedes SLS

Mercedes slipper de første bildene av SLS.

For første gang på 40 år kommer Mercedes med en modell som i sin helhet er utviklet av AMG. Den skal hete SLS AMG og vil på sikt erstatte SLR McLaren.

Når har Mercedes sluppet flere bilder. Det kan slås fast med en gang, at de som kommer seg inn gjennom måkevingedørene på denne bilen, vil befinne seg i et eksklusivt og racingpreget interiør. Legg merke til knappene rundt den spesielle girspaken. C, M, S og S+. Bokstavene står for Controlled Efficiency, Manuell, Sport og Sport plus. I tillegg finner du AMG-knapp og ESP-knapp for Sport og OFF. SLS har også funksjonen Racestart.

Det er også en knapp for demperinnstilling. Alt sammen er omkranset av karbon.

Setene er skålseter (bøtteseter om man vil) med svært kraftige sidevanger, mens rattet ligner veldig på det vi har sett før i AMG-biler.

Motor

Motoren er en optimalisert 6,2-liter, og den har fortsatt ikke blitt utstyrt med noen form for lading. Den yter 571 hestekrefter ved 6.800 omdreininger og dreiemomentet er 650 newtonmeter ved 4.750 omdreininger i minuttet. 0 til 100 klarer den på 3,8 sekunder og toppfarten er 315 kilometer i timen.


SLS er også konstruert med transaksel. Det betyr at den ikke har girkassa boltet til motoren foran, men at girkasse og differensial er bygd som en enhet og plassert bak. Det er for å flytte mye vekt (en girkasse er tung) bakover i bilen. Dette er i høyeste grad med på å gi bilen vektfordelingen 48 prosent foran og 52 prosent bak.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Girkassa er en dobbelkløtsjkasse med 7 gir.

Vekten på bilen uten fører er 1.620 kilo. Den kraftige motoren veier faktisk ikke mer enn 206 kilo tørr.

Bilen kan kjøpes nærmere sommeren 2010.


Mer data og bilder av SLS finner du på denne lenken.