Mer hybrid kommer snart

Toyota skal lansere en hybridbil til, i tillegg til Prius.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Europa har Toyota lite hybridbiler, det begrenser seg til Prius. Rundt om i verden finnes det flere. I USA har de både Prius, Camry (sedan) og Highlander (SUV). I Japan har de Estima (MPV), Crown (sedan), Harrier (lik som RX400h) samt at de også har Prius. Det kan være flere, men en nettside kun tilgjengelig på japansk begrenser brukervennligheten noe.

Det finnes med andre ord et stort utvalg av hybridbiler rundt om i verden, men altså svært lite i Europa. Toyota har tidligere utalt at de skal levere en modell til i Europa med hybriddrift. Dette spekulerte vi om ifjor også, ganske nøyktig for ett år siden i denne saken. Nå ble ikke høsten i fjor akkurat slik verden hadde tenkt, og planene ble justert litt.

Britiske Autocar har laget en sak hvor de er rimelig sikre på at det er Auris som blir den neste hybridbilen fra Toyota. Dette er en mindre bil enn Prius og skal i følge Autocar også få et lavere CO2-utslipp enn Prius sine 89 gram per kilometer.

De hevder også uten å nøle at Auris Hybrid skal etterfølges av RAV4 Hybrid.

Det som svekker engelskmennenes troverdighet er at Masatami Takimoto, president for R&D i Toyota, i fjor uttalte til Automotive News Europe at bilen som skulle komme skal være større en Prius. Da ender vi nemlig opp på Avensis.

Men, som sagt. Det er har skjedd mye i verden siden i fjor sommer, og ting kan ha forandret seg.

Den norske importøren er ikke spesielt taletrengt i denne saken:

- Vi kan ikke hverken avkrefte eller bekrefte noe som helst når det gjelder hvilken modell som kommer, men den blir antagelig vist frem om noen uker sier administrerende direktør for Toyota i Norge, Lars-Erik Årøy.

Spenningen er med andre ord snart over.

Kilde: Autocar