Mer fart på E18

Også i Buskerud og Vestfold vil Samferdsels-departementet prøve ut 100 km/t som høyeste tillatte hastighet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I morgen settes hastigheten opp til 100 km/t på den nye E-18 strekningen fra Eik i Buskerud til Helland i Vestfold. Det betyr at i underkant av 30 kilometer av den nye veien får samme fartsgrense som deler av E6 i Akershus. Etter hvert vil også de siste kilometerne fra Helland til Kopstadkrysset få tresifret fartsgrense.

Opp og ned

Samferdselsminister Torild Skogsholm
Samferdselsminister Torild Skogsholm Vis mer

- Fartsgrensene er et virkemiddel for å bedre trafikksikkerheten på vegene. Det bør derfor også gjennomføres prøveordninger med høyere fartsgrenser på strekninger hvor trafikksikkerheten er god. Dette er viktig for blant annet å sikre en generell respekt for fartsgrensene. For særlig ulykkesutsatte strekninger kan det – på den andre side – være aktuelt å sette ned fartsgrensene. Slik nedsetting av fartsgrensene er gjennomført på flere strekninger, sier samferdselsminister Torild Skogsholm i en pressemelding.

Positive erfaringer

Erfaringene fra Akershus viser at folk er mer villig til å holde fartsgrensen når de oppfattes som fornuftige. Vegdirektoratet hadde ventet en økning i gjennomsnittsfarten på 3 til 4 km/t i timen ved innføring av de nye fartsgrensene. Erfaringen så langt viser at gjennomsnittshastigheten kun har økt inntil 2 km/t på de to prøvestrekningene.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!