Mer elegant BMW 7-serie

BMW 7-serie begynner å dra på årene og neste generasjon testes nå for fullt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagens 7-serie hadde en svært vågal design da den ble lansert for nesten seks år siden. Luksusbilen var den første BMW’en med det nye og svært omdiskuterte formspråket innført av designsjef Chris Bangle. I ettertid har det også vist seg at 7-serien ble den mest radikale i familien.

Mindre aggressiv

Ved midtlivsoppdateringen for snaut et par år siden valgte BMW å tone den aggressive og brautende designen noe ned til fordel for litt mykere former. Dette er en linje man kommer til å videreføre med neste generasjon 7-serie.

Concept CS

Bildet er manipulert
Bildet er manipulert Vis mer


I vår kunne vi beskue konseptbilen Concept CS, en slags firedørs kupé med svært langstrakte og sveipende linjer, på en bilutstilling i Shanghai. Det er all grunn til å tro at denne var et ganske lite diskré hint om hvordan kommende 7-serie kommer til å bli seendes ut.

Mer elegant

Man satser altså på eleganse fremfor aggressivitet, skjønt Concept CS’ front hadde unektelig en viss ”flytt deg, her kommer jeg”-faktor. Den ferdige versjonen av den etter hvert ganske så tradisjonsrike luksusbilen kommer trolig også til å ha tydelige drag fra dagens 6-serie sett forfra.

Lang

På spionbildene ser vi at profilen er ganske langstrakt og lav. Regn med at totallengden øker noe sammenlignet med dagens utgaves drøye 503 centimeter.

Ny iDrive

image: Mer elegant BMW 7-serie


Den omdiskuterte informasjonssentralen iDrive kommer i følge vår bildeleverandør Automedia i en helt ny utgave som forhåpentligvis er noe mer intuitiv i bruk.

Motorer

BMW har ikke for vane å lansere for mange nye motorer i forbindelse med et generasjonsskifte. Derfor kommer trolig motorutvalget til å bli omtrent det samme som i dagens utgave. Vi blir imidlertid ikke overrasket dersom nyvinninger med dramatiske forbruksreduksjoner som resultat dukker opp på et eller annet tidspunkt. En hybridversjon vil kunne være en slik løsning.

image: Mer elegant BMW 7-serie


Hovedsakelig kommer nok BMW likevel til å satse på effektive forbrenningsmotorer og ta i bruk drivstoffbesparende teknikk som regenerering av bremseenergi og et automatisk start-stopp-system.

Åttetrinns automatgir

En åttetrinns automatkasse er også ventet for å holde tritt med konkurrentene Lexus og Mercedes-Benz.

Neste generasjon BMW 7-serie kommer trolig på markedet som 2009-modell. I så fall vil den bli vist for publikum om cirka et års tid.

  • Flere og større bilder finner du her.
  • Her finner du mer BMW-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder  • Lyst til å diskutere?

    Besøk vårt debattforum!