Bildet er manipulert. Foto: Automedia
Bildet er manipulert. Foto: AutomediaVis mer

Mer 4-dørs kupé

Volkswagen viste en ny kupé på messa i Detroit. Det er denne som har inspirert Automedia til å forespeile hvordan neste Jetta vil se ut.

Bilen som Volkswagen viste i Detroit heter New Compact Coupe. Dette er en lekker todørs bil med en 150-hesters turbomotor og 27-hesters elektrisk motor - med andre ord en hybridbil. Den har også dobbelkløtsj automatgirkasse, og CO2-utslippet stopper på 98 gram per kilometer.

Automedia, som har laget disse bildene av det vi må kalle en firedørs kupé, har nok hatt denne Detroit-bilen som inspirasjon. Bortsett fra de ekstra dørene har den omtrent nøyaktig de samme linjene.

Det er nok ikke tilfeldig at Volkswagen viser denne bilen i Detroit. USA har vært et viktig marked for sedanen Jetta, og vil nok fortsatt være det. Her hjemme har Jetta hatt en litt mer turbulent tilværelse. Den het også Bora en periode.

Motorer

Volkswagen har et høyt tempo i utviklingen av nye motorer, og 1,4-literen som også konseptbilen ble vist med, er en svært vellykket motor. Vi regner med at den er aktuell med 122 og og 160 hester og at dieselmotor og med 1,6- og 2,0-liters slagvolum vil komme.

Når det gjelder hybrid så jobber Volkswagen med det. Den store pakka som kommer i Touareg (V6-motor) kommer ikke her. Den lille løsningen med 0,8-liters dieselmotor og 13,6-hesters el-motor er nok heller ikke aktuell.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Siden denne bilen har fokus på USA, spekulerer vi i at 211-hesteren med turbo kan være aktuell i en hybridløsning.

Vi regner med at en ny Jetta er på markedet i 2011.

Bildet er manipulert. Foto: Automedia
Bildet er manipulert. Foto: Automedia