Men er det ikke...?

De fleste Batmobiler er ikke særlig kjørbare, for å si det mildt. Her har vi et mer enn hederlig unntak...

Batmobile fra Tim Burtons film i 1989 er modellen, og vi må si oss imponert over denne kopien, som er bygget av Putsch Racing, som en ung, dynamisk bilentusiast og racerkjører ved navn Casey Putsch står bak. Putsch er basert i Ohio, USA og har fått bilen registrert for gatebruk.

På eBay

Batmobile-replicaen ble lagt ut for salg på eBay i juli - hvorvidt den ble solgt vet vi ikke. Selgeren, som åpenbart er Casey Putsch selv, opplyser at bilen er basert på en Corvette-drivlinje og at chassiet er en rørramme. Det skal visstnok finnes tre virkelig fine eksemplarer av denne Batmobile-modellen, en i Stockholm og en i England. Selgeren av Putsch-Batmobilen hevder begge disse er vesentlig dyrere.

Kjekt å ha

Putsch Batmobile har luftfjæring, digital skjerm, "politi/militær/vær-scanner" (sic), stereo med iPod-uttak, infrarød-kameraer og mer av slikt som er "kjekt å ha". Dertil hører maskingeværene som kan heves og senkes gjennom forskjermene. (De fyrer blanke skudd).


200 km/t

Bilen kan kjøres fullt stabilt opp til 130 km/t og har vært testet i 200 km/t. I opp til 100 km/t kan den endog kjøres åpen. Putsch presiserer videre at bilen veier cirka 1.800 kilo, hvilket må sies ikke å være så verst når man ser bilens anselige dimensjoner. Casey har for øvrig brukt sin Batmobile til å taue racerbilen sin (Formula Atlantic), hvilket betyr en tilhengervekt på cirka 1.600 kilo.

Artikkelen fortsetter under annonsen

For å lokke potensielle kjøpere avsluttet Putsch med at "bilen er en invitasjon til alle steder" og, som sjekkemaskin finner man visstnok ikke noe mer effektivt...

Les mer her på Putsch-hjemmesiden.


Kilde: eBay og Putsch Racing