Megastasjonsvogn

Det er tydelig at tyskerne er kommet til Detroit. Resepten på luksusbil er igjen drift på bakhjulene.

Megastasjonsvogn

Megastasjonsvogn

  1. Store bilder!
Megastasjonsvogn
Megastasjonsvogn


Tydelige kantete linjer og 20-tommers felger sørger for at nye Chrysler 300-serie og Dodge Magnum tåler et karosseri på fem meter uten å se ut som en hval. Akselavstanden er lengre enn i S-klasse.

Deler med E-klasse

Den nye bilen fra DaimlerChrysler har hentet deler fra E-klasse i følge Automotive News. En ting som ikke er hentet i Stuttgart er motoren i toppmodellen 300C. En V8 på 5,7 liter høres definitivt amerikansk ut, og det skal være hentet ut 340 hestekrefter av den. Det er nok til at den store bilen klarer 0-60 mph (0-96 km/t) på 6,3 sekunder.

En mer moderat motorisert utgave ender opp med en V6-motor på 2,7 liter, som i USA vil koste omtrent det samme som en Toyota Camry med V6-motor. Toyotaen koster i Norge 540.000 kroner.

Kommer til sommeren

Det er fortsatt litt begrenset med informasjon om stasjonsvognen. I første omgang ser den ut til å dukke opp som en muskelbil ved navn Dodge Magnum, og kanskje kun med den store motoren. Denne vil kunne leveres også med firehjulsdrift.

Begge bilene, som skal bygges i Ontario i Canada, settes i produksjon tidlig neste år. Til Europa kommer de først ut på sommeren. Den norske importøren melder at sedanutgaven av 300C dukker opp i juni, mens Touring-utgaven kommer i oktober.

Store bilder finner du her.

Her finner du mer Chrysler-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder