Volvo tilbakekaller 2.200.000 biler

Megamange biler må på verksted

Rekordmange Volvo-biler - 84.000 i Norge - tilbakekalles på grunn av sikkerhetsproblemer. Her ser du bilene det gjelder.

REKORD-TILBAKEKALLING: Nesten 2,2 millioner Volvo-biler over hele verden - inkludert forrige generasjon XC60 blir nå tilbakekalt på grunn av sikkerhetsproblemer. Foto: Volvo
REKORD-TILBAKEKALLING: Nesten 2,2 millioner Volvo-biler over hele verden - inkludert forrige generasjon XC60 blir nå tilbakekalt på grunn av sikkerhetsproblemer. Foto: Volvo Vis mer

Volvo Cars har besluttet å tilbakekalle hele 2.183.701 biler på verdensbasis - rekordmange biler, skal vi tro uttalelsene pressekontakt Stefan Elfstrøm i svenske Volvo Cars har gitt til nyhetsbyrået TT.

- Som et forebyggende tiltak - og av sikkerhetsmessige grunner - har vi besluttet å tilbakekalle bilene, på grunn av et potensielt problem med en stålkabel i setebeltet i bilenes forseter, forteller pressesjef Erik Trosby i Volvo Car Norway i en epost til Dinside.

Her i landet tilbakekalles hele 84.094 Volvo-biler. Dette er de berørte modellene:

  • Volvo S80
  • Volvo S80L
  • Volvo V70
  • Volvo XC70
  • Volvo S60
  • Volvo S60CC
  • Volvo S60L
  • Volvo V60
  • Volvo XC60

Årsmodell

Bilene er produsert i perioden 2006 til 2019, og samtlige skal ifølge Volvo være produsert på den forrige generasjonen av Volvos bilplattformer, som het EUCD, og som ikke er i produksjon lenger.

Tilbakekallingen gjelder ikke de nye Volvo-modellene som selges i Norge i dag, understrekes det.

- Volvo Cars har identifisert et problem med den fleksible stålkabelen, som er koblet til den ytre festeanordningen til setebeltene i bilens forseter. Kabelen, som sitter inne i en gummihylse, kan under visse og veldig sjeldne omstendigheter og bruksmønstre over tid få sliteskader, dersom den gjentatte ganger er bøyd over setet. Dette kan i verste fall føre til at setebeltet helt, eller delvis, mister evnen til å stramme seg, forklarer Trosby.

FOREBYGGENDE: Pressekontakt Erik Trosby i Volvo Car Norway forteller at det ikke er noen ulykke som gjør at de nå tilbakekaller rekordmange biler. Foto: Volvo
FOREBYGGENDE: Pressekontakt Erik Trosby i Volvo Car Norway forteller at det ikke er noen ulykke som gjør at de nå tilbakekaller rekordmange biler. Foto: Volvo Vis mer

- Ingen ulykker

Ifølge pressekontakten har ikke Volvo mottatt noen rapporter om ulykker eller personskader som følge av problemet, og problemet skal være ekstremt sjeldent.

- Tilbakekallingen gjøres fordi sikkerhet er av aller høyeste prioritert for Volvo, og gjøres som et forebyggende tiltak for å unngå potensielle problemer i fremtiden, fortsetter han.

Eierne av de berørte bilene blir kontaktet og vil få feilen utbedret gratis hos sine respektive Volvo-forhandlere, der den berørte delen vil bli byttet ut.

- Vi vil starte med reparasjoner snarest mulig, den kommende høsten. Kunder som har spørsmål knyttet til sin bil kan kontakte sin lokale Volvo-forhandler, vårt kundesenter eller besøke hjemmesidene for mer informasjon.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!