Med verden i hånden

Har du en håndholdt datamaskin og ønsker deg en GPS-mottaker? Magellan GPS Companion forvandler de to enhetene til én.

Med verden i hånden
Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.
Med verden i hånden

DinSide har tidligere satt fokus på hvordan posisjoneringsteknologien stadig beiter seg inn på nye domener. For en drøy måned siden fortalte vi deg om mobiltelefonen med innebygd GPS-mottaker. Denne kan du lese mer om her. Vi har også presentert et svensk prosjekt der posisjoneringen rett og slett beregnes ved hjelp av GSM-signalene. Les mer på denne lenken. Siste nytt er imidlertid en oppfinnelse som forvandler din håndholdte datamaskin til en GPS-mottaker.

Forvandlingen

Magellan GPS Companion heter den amerikanske innovasjonen. Oppfinnelsen er konstruert som en slags ramme og veier 88 gram. Når rammen er festet mottas GPS-signalene gjennom datamaskinens kommunikasjonsport. Med andre ord er alle kabler overflødige. Du skal likevel være klar over at GPS Companion kun er kompatibel mot Palm V/Vx og IBM WorkPad C3.

Med Europa i lomma

GPS Companion er også programvare. Med på kjøpet får du to CD-plater med programmer du kan overføre til datamaskinen. Den ene platen inneholder programvare som forsyner din håndholdte datamaskin med basisfunksjonene til Magellan GPS 315. Mer stoff om GPS 315 finner du her.

Den andre CD-platen er fylt med kart over hele Europa. Disse kan du overføre ved behov. Med visshetene om å ha hele Europa i hånden kan du trygt starte reisen, enten den går til sjøs eller på land.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Og hva koster barnet?

Prisen for Magellan GPS Companion er for tiden 2.990 kroner. For noen ekstra kroner kan du få med ekstrautstyr som bæreveske, hard oppbevaringseske, bilholder og 12 volts kabel med adapter til sigarettenneren.