Med nesa inn i fremtiden

For et par dager siden viste Opel skisser av en fremtidsbil i storbilklassen med navnet Signum. Med en spiss nese viser Signum hva Opel tenker om "fremtidens storbil" -- eller er det kanskje nye Omega?

Med nesa inn i fremtiden

Og Signum-navnet er vi kjent med fra før, Signum ble første gang vist i Frankfurt i 1997, denne gangen er det Signum 2 sin tur. Dette er en bil med en akselavstand på hele 283 cm, hele 10 cm lengre enn dagens Omega. Men overhengene foran og bak er betydelig kortere enn på dagens modell, og det kan derfor være konturene av neste generasjon Omega vi ser her.

For at familielikheten med Opels andre modeller er godt synlig, hersker det liten tvil om.

Friske og fleksible detaljer

Opels designere har tilstrebet å gi bilen et Coupé-lignende uttrykk, og har blant annet utstyrt Signum 2 med tak bakluke i glass for at passasjerene skal få et så luftig inntrykk som overhodet mulig.

Av artige detaljer kan vi nevne:

Baksetet som kan løftes (bakseteryggen legges ned og sitteputen heises opp) slik at bilen blir en ren 2-seter med enorm bagasjeplass under baksetene -- skjult for innsyn.

Når du åpner fremdørene svinger stolen ut mot deg og gjør det så enkelt som mulig å sette seg inn i setet. Når døren lukkes svinges du inn mot dashbordet, og rattet kommer automatisk mot deg.

Gir velges ved hjelp av en rullebryter på midtkonsollen, og dermed er plassen mellom forsetene frigjort og skaper rom for en variabel midtkonsoll med ulike oppbevaringsrom mellom forsetene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bilen er utstyrt med alt det hotteste innen elektronikk, underholdning og navigasjon.

Kommer snart

Det foreligger ingen opplysninger som verken kan bekrefte eller avkrefte at Signum er plattformen for en ny storbil hos Opel, og Signum 2 er foreløpig bare på skisseblokken.

Men det er ventet at Signum 2 kan bli vist som ferdig konseptbil på en større bilutstilling i løpet av 2001.