MC-TEST: Kawasaki W650 - Tilbake til 60-tallet

Etterspørselen etter retro-sykler er økende. I hvert fall er det stadig flere motorsykkelprodusenter som flørter med både 1940-, 1950- og 1960-tallet.

MC-TEST: Kawasaki W650 - Tilbake til 60-tallet

Blant disse er Kawasaki, som nå har opptil flere retro-modeller i sitt modellprogram. En av dem er VN 1500 Drifter, som har hentet sitt utseende fra 40-tallet. Kawasaki W650 blir rene "ungdommen" sammenlignet med Drifter. For når man ser en W650 passere, er det 1960- og 1970-tallet som fornemmes. W650 er nemlig ikke så voldsom og brautende som Drifteren.

Smal og naken

W650 har tvert i mot et ukomplisert og funksjonelt design. Her finner du ingen unødvendige detaljer. Sykkelen er smal og naken, og motoren troner i ensom majestet under den klassiske bensintanken. Eikefelger, masse krom, svart lakk og gummibelger rundt gaffelbena er blant de klassiske detaljene som kjennetegner Kawasakien. Den krommede frontlykten og den hvite stripen langs salen er med på å understreke nostalgien. Derfor er du garantert oppmerksomhet når du ankommer med en W650. Vi tiltrakk oss i hvert fall mange skuelystne under vår prøvekjøring. Design er selvsagt viktig. Men minst like viktig er motor, girkasse, dempere og bremser. Les mer i artikkelen "Motor og kjøreegenskaper".